Jiří Pospíšil zůstává na kandidátní listině pro letošní komunální volby

18. 7. 2022

Po debatě se straníky, členy pražského vedení TOP 09 a našimi koaličními partnery ODS a KDU-ČSL, kteří mi všichni vyjádřili plnou podporu, jsem se rozhodl zůstat na kandidátní listině pro letošní komunální volby.

Domnívám se, že odstoupení by bylo vnímáno jako přiznání viny - a tu já absolutně odmítám. S kauzou Dozimetr nemám nic společného. Nejsem podezřelý, natož obviněný. A všechny mé schůzky a kontakty s hnutím STAN měly politický charakter daný tím, že jsme s hnutím společně kandidovali jak do Evropského parlamentu, tak na magistrát.

Rozumím tomu a chápu, že probíhá volební kampaň do komunálních voleb. Součástí politického boje vnímám i to, jak byla má role v kauze některými médii prezentována. Jako bývalý ministr spravedlnosti, který se podílel na očistě justice, ale znovu apeluji na to, aby do vyšetřování nebylo nikým zasahováno - ani politiky, ani novináři. Nyní musíme nechat konat policii a státní zástupce.

I proto jsem já osobně kontaktoval orgány činné v trestném řízení. A ze své iniciativy půjdu vypovídat - respektive vyvrátit tvrzení prezentovaná v některých médiích. Pevně věřím, že bude celá kauza nezávisle prošetřena a že všichni, kdo jsou do ní skutečně zapleteni, budou odhaleni.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme