Jiří Pospíšil obhájil post předsedy TOP 09 Praha

26. 6. 2023
Na krajském sněmu TOP 09 Praha obhájil post předsedy, náměstek primátora a europoslanec Jiří Pospíšil. Jiří Pospíšil k výsledku dnešního sněmu řekl, „Vedení dnes dostalo silný mandát, což je především důkazem toho, že pražská TOP 09 je jednotná. Neřeší vnitřní problémy, neřeší sama sebe, ale soustředí se na problémy Prahy a jejich obyvatel. A to je za mě ten nejdůležitější symbol dnešního sněmu. Zároveň jsou za námi úspěšné komunální volby, při kterých se nám podařilo obhájit počet mandátů i míst v Radě. TOP 09 je solidním partnerem nejenom na celostátní úrovni, ale i na té pražské, v projektu SPOLU. Zároveň máme ale i své priority a body v programu, ze kterých nebudeme ustupovat. Společně s mými kolegy vám do dalších let slibuji dobré vládnutí, fungování strany jako jednoho týmu a to hlavní – soustavnou práci pro Pražany a jednotlivé městské části. Protože TOP 09 Praha není jen o politicích na magistrátu, ale také o starostech a místostarostech, kterým se skutečně daří plnit jejich volební programy a zlepšovat tak život lidem v tamních městských částech.“
Pozice místopředsedů TOP 09 Praha obhájil radní hlavního města, Michal Hroza, zastupitel hlavního města, Jakub Lepš a zastupitel hlavního města a místostarosta Prahy 10, Tomáš Pek.
Hroza po znovuzvolení řekl, „Nesmírně si vážím tak silného mandátu od svých kolegyň a kolegů z krajské organizace TOP 09 Praha. Své znovuzvolení s nejvyšším počtem hlasů vnímám jako jasný závazek a slibuji, že ve své práci nepolevím.“
„Ze znovuzvolení jedním z místopředsedů TOP 09 Praha mám samozřejmě radost a jsem přesvědčen, že v následujících dvou letech bude naše pražské vedení jednotné a bude mít dost času a sil pomáhat prosazovat ty věci, se kterými jsme vloni na podzim ve volbách kandidovali,“ řekl Lepš.
 „Potěšilo mne znovuzvolení za místopředsedou pražské topky, do tohoto zaběhnutého týmu. Zasadím se o to, aby na pražské politické scéně byla TOP 09 byla silným, sebevědomým a důvěryhodným partnerem,“ dodal Pek.
 
Všichni členové užšího vedení byli zvoleni více než 80% většinou z 99 delegátů krajského sněmu. 
Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme