Jak zelení nehlasovali pro zelenou

26. 1. 2017

Před rokem 1989 se říkal vtip: Víš, co je největším nepřítelem socialismu? A odpověď zněla: Kapitalismus a… počasí. V minulých dnech jsem přivřel oči a představoval si, že jsem se vrátil v čase.

Tak tady zase máme den, kdy se koná pražské zastupitelstvo. Všichni v Praze, a dokonce v celé České republice, vědí, že v minulých dnech sevřela hlavní město inverze a množství smogu způsobilo krizovou situaci. Budu parafrázovat. Největším nepřítelem současné pražské městské rady je, světe div se, počasí. To neposlušné počasí, které způsobí, že se krizový štáb hlavního města scházel během krizové smogové situace každý den a deklaroval, že je schopen reagovat do dvou hodin.

Jak to dopadlo? Během pěti či šesti dnů, kdy smog trval, krizový štáb nepřijal žádné opatření. V úterý tento týden slavnostně radní či krizový štáb vypustili do světa zprávu, že v Praze bude doprava zadarmo. A víte, jak to dopadlo? Neposlušné počasí si usmyslelo něco jiného. Začal foukat vítr a smog byl pryč, aniž by radní a štáby všeho druhu cokoliv udělali.

K smíchu to ale není. Shodou okolností se tento týden sešli i zastupitelé. A chtěli tuto věc seriózně probrat na jednání. Jestlipak laskavý čtenář tuší, jak to dopadlo? K mému údivu pro tento návrh nehlasovali ani zastupitelé za Trojkoalici – tedy Zelení, STAN a KDU-ČSL. A já bláhový si do té doby myslel, že zejména Zeleným jde o životní prostředí. Dnes jsem se poučil. Co je největším nepřítelem koalice? Programové priority… a počasí.

Jiří Nouza 

zdroj: forum24.cz, 27. 1. 2017

Štítky
Osobnosti: Jiří Nouza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme