Ideová konference TOP 09 v Praze: Žádný problém občana není malý

14. 1. 2018

Metropolitní plán, strategický plán Prahy, jednotný systém parkovacích zón, elektromobilita a smart city, budoucí vize městské hromadné dopravy či Pražský okruh. To jsou největší problémy Prahy, a také témata, na které cílila sobotní ideová konference TOP 09. Více než stovka komunálních politiků strany diskutovala společně s experty nad body, které budou klíčové pro volební kampaň.

Celodenní konference v hotelu Olšanka se účastnil také předseda TOP 09 Jiří Pospíšil. „Našim cílem je v podzimních volbách v našem hlavním městě uspět. Mám radost, že vzniká kompetentní vedení pražské organizace a krajským sněmem bude, poslední lednový víkend, potvrzeno. Věřím, že z výrazných osobností sestavíme velmi silnou pražskou kandidátku,“ uvedl Jiří Pospíšil, předseda TOP 09.

Účastníci konference se shodli na tom, že obsahem volebního programu budou také velmi komplikovaná témata, protože ovlivňují každodenní dění v metropoli. Jejich řešení je ale nutné veřejnosti nabídnout jako komplexní vizi pro celé hlavním město.  „Témata letošní ideové konference vybrali sami členové v interním hlasování. Navazujeme na předchozí diskuse a přizvali jsme také experty z oblasti IT, dopravy, politologie nebo marketingu,“ řekl předseda pražské TOP 09 Martin Dlouhý. Celodenní gestor akce, starosta Prahy 14 Radek Vondra (TOP 09) dodal: „Hlavním záměrem konference bylo postavit pilíře, na kterých bude stát program TOP 09 v jednotlivých oblastech. Musíme být pro občany čitelní a nabídnout srozumitelná řešení problémů Prahy.“

Zkušenosti starostů pražských městských částí za TOP 09 ukazují, že je nutné hledat a nabízet lidem pochopitelná řešení. „Žádný problém občana není malý,“ zhodnotil Jiří Koubek (TOP 09), starosta Prahy - Libuš.

TOP 09 je součástí vedení většiny velkých městských částí. V magistrátním zastupitelstvu má největší opoziční klub.

Petr Kučera. krajský manažer TOP 09 Praha

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme