Hudeček: Výzva k odstoupení Karla Březiny, prvního náměstka primátora HMP

17. 6. 2011

Poprvé v porevoluční historii České republiky nebyl v pravicové Praze zajištěn provoz městské hromadné dopravy alespoň v základním rozsahu a poprvé v historii se zcela zastavil provoz linek metra.

Evidentní snaha náměstka pražského primátora Březiny (ČSSD) jakkoli nezasahovat v Dopravním podniku hlavního města Prahy při vyjednáváních s odboráři ve prospěch zabezpečení alespoň minimálního provozu, jeho evidentní snaha nesnažit se ovlivnit zmírnění dopadů stávky a jeho lživé informování primátora, Rady i zastupitelů HMP o úspěchu či vlastně neúspěchu při tomto vyjednávání, svědčí o absolutní ztrátě nároku na volenou funkci v Praze.

Špinavá hra zaměřená proti obyvatelům hlavního města, konzultovaná mj. na pondělním setkání špiček ČSSD v Hybernské ulici a úterním setkání v poslanecké sněmovně s vedením strany,  vedená s cílem „udělat vše proto, aby se v tom Pražané pěkně vymáchali“ a „neohlížet se na zájmy Pražanů, ani na koaličního partnera“, náměstka Březinu zcela jasně eliminuje z veřejné funkce volené pražskými občany.

Pan Březina je v současné době navíc trestně stíhaný.  Důvodem je jeho účast v dozorčích radách společností ve vlastnictví hlavního města Prahy v minulém volebním období, kde mj. nezákonně pobíral odměny, ačkoliv mu zákon tuto činnost zakazoval. V tomto volebním období nadále vykonává důležité funkce ve vedení hlavního města a dále tak morálně degraduje nejvyšší pražský samosprávný sbor. Důkazem celkové morální pokleslosti současného vedení Prahy je i to, že vládnoucí koalici  účast trestně stíhaného člověka nevadí.

Také další opatření, prováděná náměstkem Březinou, například v podobě zdražení jízdného pro obyvatele Prahy, které navíc nepřinese žádné zlepšení hospodaření hlavního města Prahy, dále svědčí o jeho absolutní nekompetentnosti vykonávat danou funkci. Funkci správce veřejných financí, který po svém časově omezeném angažmá zanechá svěřený majetek alespoň v takovém  stavu, ve kterém jej na počátku funkčního období do své správy přebíral. Jím blokované plánované změny v pražské dopravě tam, kde jsou nezákonně překračovány limity hluku a emisí pro desetitisíce obyvatel Prahy, pouze dále dokazují jeho nekompetenci a postoj směrovaný proti zájmům Pražanů.

Pan I. náměstek Březina nemá ani odborné schopnosti a  morálku a po kolaborantské činnosti proti zájmům občanů Prahy pak ani  mandát k dalšímu výkonu své funkce. V zájmu všech Pražanů, ale také v zájmu očisty české politiky je třeba, aby náměstek Březina odstoupil.

Klub pražských zastupitelů za TOP 09 proto vyzývá prvního náměstka pražského primátora Karla Březinu k vyvození politické odpovědnosti za činnost proti zájmům obyvatel hlavního města Prahy a k okamžitému odstoupení ze svých funkcí.

Tomáš Hudeček