Hlaváček: Vyvěšením vlajky vyjadřujeme respekt k rodinám, které nesou obrovský díl zátěže za současné situace

15. 5. 2020

Na budovy Nové radnice a Škodova paláce byla vyvěšena v rámci Mezinárodního dne rodin vlajka. V Česku se 15. květen slaví jako významný den od roku 2006 a pražský magistrát tímto krokem vyjádřil respekt rodinám, které za současné krize nesly a nesou hlavní díl zátěže.

Rada hl. m. Prahy už v loňském roce přijala usnesení o vyvěšování vlajek k různým příležitostem na budovy pražského magistrátu. Dnes takto byla vyvěšena vlajka v rámci Mezinárodního dne rodiny. „Je to vyjádření respektu k rodinám v širokém slova smyslu, které nesou obrovský díl zátěže za současné situace,“ uvedl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy za TOP 09. 

„Právě teď - v době koronaviru - se nejvíce ukázalo, jaké nezastupitelné místo ve společnosti má rodina. Blízkost rodičů, dětí a prarodičů nám pomáhá se vcelku dobře s touto nemocí vyrovnat. Musíme si uvědomit, že mít dítě je radost nejen pro rodinu, ale pro celou společnost a naopak mít doma aktivní seniory je štěstí pro zdraví vývoj nejen dětí, ale nás všech,“ řekl Jan Wolf, zastupitel hl. m. Prahy.

Radní v minulém roce stanovili čtyři akce, při kterých se budou až do roku 2022 na budovy magistrátu vyvěšovat vlajky. Ty budou na základě usnesení vlát na budovách Nové radnice a Škodova paláce. Jedná se o vyvěšení tibetské vlajky v rámci mezinárodní kampaně „Vlajka pro Tibet“, dále o vyvěšení romské vlajky u příležitosti pietní připomínky Mezinárodního dne romského holokaustu, vyvěšení duhové vlajky u příležitosti konání festivalu Prague Pride a po revokaci usnesení z tohoto týdne bude viset u příležitosti Mezinárodního dne rodiny a Světového dne manželství na budovách vlajka OSN místo české vlajky.

Vlajka pro rodinu

Zdroj: MHMP

Štítky
Osobnosti: Petr Hlaváček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme