Hlaváček: Na veletrhu v Mnichově odprezentujeme projekt metra D

5. 10. 2021

Prezentace hlavního města Prahy na nadcházejícím veletrhu Expo Real 2021 v německém Mnichově (11. – 13. října) bude v letošním roce zaměřena na velké infrastrukturální stavby, které budou v příštích letech měnit podobu metropole a jejichž stavba s sebou přinese celou řadu investičních příležitostí. Mezi vybranými stavbami je například projekt metra D, Městského okruhu a průmyslového polookruhu nebo stavba dopravního Terminálu Smíchov. Dalšími projekty, které budou v rámci Expo Realu prezentovány nejen odborné veřejnosti a investorům, jsou Vltavská filharmonie nebo nová rezidenční zástavba připravovaná Pražskou developerskou společností.

Pražský stánek na Expu bude v letošním roce pojat komornějším způsobem, hlavní důraz bude kladen na setkání se zahraničními investory a investičními skupinami s cílem představit potenciál pro rozvoj lokalit v přímém sousedství prezentovaných staveb. Veletrhu se zúčastní po boku hlavního města, které bude reprezentovat náměstek primátora Petr Hlaváček, také ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) Ondřej Boháč, jeho zástupce Marek Zděradička a dále ředitel nově založené městské příspěvkové organizace Pražská developerská společnost (PDS) Petr Urbánek.

„Je skvělé, že po roční odmlce způsobené pandemií covid-19 se můžeme opět setkat v Mnichově. Hlavní město Praha během posledního roku nezahálelo a své projekty a investiční akce připravovalo. Podařilo se nám posunout přípravu výstavby Vltavské filharmonie, která je ve fázi mezinárodní architektonické soutěže, nebo Terminálu Smíchov, u něhož se aktuálně zpracovává projektová dokumentace. Během jakékoli krize je důležité nezastavit přípravu projektů, protože jejich realizace je důležitým prvkem pro obnovu ekonomiky,“ říká náměstek primátora pro územní rozvoj Petr Hlaváček a dodává: „Jsme tu rádi nejen kvůli zahraniční inspiraci, ale také kvůli oslovení potenciálních partnerů a investičních skupin. Letos poprvé je tu s námi i ředitel nově založené Pražské developerské společnosti Petr Urbánek, který má se svým týmem za úkol rozvoj městských pozemků a přípravu městské bytové výstavby, tak jako tomu je například zde v Mnichově, doplňuje náměstek Petr Hlaváček. 

„Jsem rád, že Praha může na veletrhu v Mnichově prezentovat zásadní pražské investice, ať už z oblasti kultury, dopravy či bydlení. Například Vltavská filharmonie je projektem, jenž má za úkol zařadit Prahu na mapu hudebních metropolí a přinést moderní architekturu do centra města. Pro investory bude jistě zajímavá i městská výstavba, která je pro hlavní město prioritou a díky vzniklé Pražské developerské společnosti je opět o krok blíže k dostupnému bydlení,“ uvádí ředitel IPR Ondřej Boháč.

Stánek pro prezentaci Prahy na veletrhu Expo Real v Mnichově funguje jako prostor pro pracovní schůzky a jako kavárna. Jeho prostorově nenáročnou, ale výraznou dominantou je velká LED obrazovka, na které budou prezentovány připravované projekty. Nachází se v hale C1, stánek má číslo 323. Hlavní bod jeho programu se uskuteční v úterý 12. října 2021 v 15:00 hodin, kdy se zde bude konat prezentace vedení města týkající se nových pražských infrastrukturálních projektů. 

„Velmi mně těší, že po téměř dvanácti měsících reálného provozu Pražské developerské společnosti má Praha kromě už pokračující přípravy několika městských bytových projektů celkem jasnou představu o rozvoji dvou zásadních území: Palmovky a okolí budoucí stanice metra Nové Dvory. Jsem přesvědčen, že Pražská developerská společnost k tomuto výsledku významně přispěla,“ dodává Petr Urbánek, ředitel PDS.

MHMP

Štítky
Osobnosti: Petr Hlaváček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme