Helena Chudomelová: Střední zdravotnická škola v Ruské ulici bude vyučovat bezpečnostně právní činnost

26. 1. 2012

Městská rada dnes souhlasila se změnou v rejstříku škol, konkrétně se zařazením nového vzdělávacího oboru Bezpečnostně právní činnost jako denní formu vzdělávání na Střední zdravotnické škole v Ruské ulici ve Vršovicích. Škola žádost odůvodnila mimo jiné poklesem zájmu uchazečů o obor zdravotnický asistent.

O zařazení stejného oboru požádala vloni také VOŠ zdravotnická a Střední zdravotnická škola v ulici 5. května v Praze 4 a radní její nový učební obor schválili 29. listopadu 2011.  „Na území hlavního města přetrvává z minulých dob velmi rozvolněná síť středních odborných škol, které nabízejí identické obory vzdělání a kde není efektivně využívána ani kapacita školy, ani pedagogický potenciál. Proto přistupujeme i v závislosti na demografické křivce k zachování stejných oborů jen na ekonomicky silných školách,“ odůvodnila zápis nového oboru radní pro školství Helena Chudomelová.

Škola se sídlem v Ruské ulici počítá s otevřením maximálně jedné třídy v ročníku a nejvyšší povolený počet žáků v tomto oboru by neměl přesáhnout 128. Také cílová kapacita střední zdravotnické školy zůstane stejná, což je 700 žáků.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme