Helena Chudomelová se zastala Gymnázia Evropská, škola otevře v září první ročník

24. 1. 2013

Radní pro školství, sport a volný čas Helena Chudomelová (TOP 09) se v pondělí, 21. 1. 2013 sešla s ředitelem Vyšší odborné školy pedagogické a sociální, Střední odborné školy pedagogické a Gymnázia Evropská 33, Praha 6 Pavlem Drtinou a předsedkyní školské rady Libuší Doležalovou a na základě tohoto setkání se rozhodla nepodpořit rozhodnutí Odboru školství, mládeže a sportu Magistrátu hl. m. Prahy. Tím bylo doporučení neotvírat v tomto roce první ročník Gymnázia s esteticko-výchovným zaměřením Evropská. Gymnázium - díky jejímu rozhodnutí - bude i v dalších letech pokračovat v práci s novými studenty.

„V rámci mého osobního přístupu ke koncepci rozvoje školství se domnívám, že krok k eliminaci pokračování tohoto gymnázia by nebyl krok vedený správným směrem,“ řekla Chudomelová. „Po schůzce s ředitelem Drtinou jsem zvážila všechny jeho argumenty pro zachování gymnázia a domnívám se, že není relevantní důvod činnost gymnázia utlumit,“ dodala.  

Radní spatřuje jediný možný směr efektivního postupu ve vývoji školství v reálném pohledu na přebujelost osmiletých gymnázií či jiných středních škol, které zoufale hledají studenty, aby alespoň částečně naplnily učebny. Naopak je potřeba podpořit odbornost řemesel, jejichž výuku je třeba pro uchazeče zatraktivnit.    

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme