Helena Chudomelová ocenila nejoblíbenější učitele tohoto roku

22. 3. 2012

V Brožíkově sále Staroměstské radnice dnes přijala finalisty celorepublikové soutěže v pořadí již 19. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos 2011/2012 radní hl. m. Prahy pro oblast školství Helena Chudomelová. Zároveň jim předala symbolická ocenění v podobě pamětních mincí.

„Je mi ctí podpořit tuto soutěž, která představuje nejlepší české učitele a potažmo i školy. Anketa Zlatý Ámos je v dnešní pro učitele nelehké době symbolickým vyjádřením díků těm, kteří nás v našem životě zásadně ovlivňují. Těchto lidí si velmi vážím a děkuji jim za jejich nesnadnou práci,“ konstatovala radní Chudomelová a poděkovala nejen účastníkům soutěže, ale také  jejím organizátorům.

Anketu o nejoblíbenějšího učitele České republiky vyhlašuje a organizuje nevládní a nezávislé občanské sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura. Jejím posláním je především popularizace pedagogů, kteří podle hodnocení dětí, žáků a studentů významně přispívají k utváření kvalitního vztahu mezi žáky a učiteli (vychovateli), dětmi a jejich vedoucími. Anketa je vyhlašována vždy na jeden školní rok a navrhovat kandidáty do ankety mohou pouze žáci základních a středních škol a členové dětských zájmových sdružení.

Letos bylo nominováno 47 pedagogů, přes regionální kola a semifinále jich do finále postoupilo šest. Tři z nich jsou ženy a tři muži, z toho jsou čtyři kantoři ze základních škol a dva z gymnázií.

Finále ankety Zlatý Ámos se uskuteční v pátek 23. března v pražském hotelu Olšanka. Tam bude vyhlášen v pořadí již devatenáctý Zlatý Ámos a samozřejmě i Ámos Sympaťák. Slavnostní korunovace všech vítězů se bude konat již tradičně o den později, v sobotu 24. března na Kantorském bále v hotelu Zámek Berchtold.

Praha.eu, Tiskové zprávy

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme