Dny Země v Praze 14: zábava a poučení pro děti i dospělé

15. 4. 2019

Také letos v dubnu bude městská část Praha 14 slavit svátek planety sérií akcí zaměřených na prohloubení ekologické výchovy a na podporu ochrany životního prostředí. Již tradiční Dny Země se, stejně jako v minulých letech, stanou součástí kampaně „Chceme tu mít čisto“. Hlavní část programu – Den Země Prahy 14 – se odehraje u stanice metra Rajská zahrada.

„Dny Země jsou pro Prahu 14 už takový evergreen. Představují jednu z našich klíčových kampaní. Zapojují se do nich nejen neziskové organizace, ale i místní základní a mateřské školy. K ochraně životního prostředí musíme přistupovat zodpovědně, jinak se taky může stát, že jednou už nebude o co pečovat. Dny Země cílí především na děti, které si tak odmalička vytvářejí pozitivní vztah k přírodě a ekologii,“ vysvětluje místostarostka Mgr. Irena Kolmanová, do jejíž gesce spadá životní prostředí v městské části.

Workshopy, úklidy, programy s ukázkami živých zvířat a další akce s ekologickou tématikou se budou konat v průběhu druhé poloviny dubna. Den Země Prahy 14, tedy hlavní akce kampaně se uskuteční 25. dubna 2019 od 10 do 16 hodin na prostranství před stanicí metra Rajská zahrada. Děti i dospělí si zde budou moci zasoutěžit, vyslechnout různé zajímavosti z oblasti ekologie a péče o životní prostředí, nebo si užít bohatý doprovodný program v podání místních dětí.

Dny Země jsou součástí kampaně Chceme tu mít čisto, v jejímž rámci se také letos uskutečnila či uskuteční řada dobrovolnických úklidů. Ve spolupráci s městskou částí je pořádají jak místní neziskové organizace, tak jednotlivci.

Mediálním partnerem Dnů Země v Praze 14 je Český rozhlas Regina.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme