Chudomelová: Školy a školská zařízení hlavního města využijí prostředky z fondů na investice

10. 4. 2012

Rada hlavního města schválila návrh škol a školských zařízení zřizovaných hlavním městem na uvolnění finančních prostředků v celkové výši 31 103,7 tisíc korun z jejich investičních a rezervních fondů a z fondu odměn. Zároveň rada schválila zvýšení neinvestičního příspěvku pro rok 2012 pro tyto školy a školská zařízení o 2 650 tisíc korun. Prostředky budou využity například na uhrazení nákladů spojených s vyššími cenami energií, na pokrytí odpisů nebo na nákup potřebného vybavení.

„Finanční prostředky z investičního a rezervního fondu budou školy a školská zařízení využívat k dofinancování investičních akcí, rekonstrukcím a stavebním úpravám budov. Například k výměně oken, malování, opravám podlah či na inovaci a modernizaci počítačových učeben, “ uvedla radní Helena Chudomelová (TOP 09), která má na starosti oblast školství v Praze.

O povolení k čerpání fondu odměn, který organizace používají k vyplácení odměn zaměstnancům nebo k úhradě případného překročení prostředků na platy, si školy a školská zařízení žádají s předstihem z důvodu případného nedostatku finančních prostředků na pokrytí mzdových potřeb školy nebo školského zařízení.

Praha.eu, Tiskové zprávy

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme