Chudomelová: Olympiáda dětí a mládeže 2012 v Ostravě

1. 2. 2012

Tuto neděli (29. 1. 2012) v 15 hodin odstartovala oficiálním zahájením v ostravské ČEZ Aréně 5. zimní Olympiáda dětí a mládeže 2012. Jeho hostitel, Moravskoslezský kraj, bude žít olympijskými boji až do pátku 3. února, kdy olympiáda končí finálovým zápasem hokejistů a slavnostním zakončením.

Slavnostního zahájení zimní olympiády se zúčastnila také radní hl. m. Prahy pro oblast školství, sportu a volného času Helena Chudomelová. S mladými sportovci reprezentujícími hlavní město strávila na olympiádě dva dny, během kterých navštívila řadu sportovních soutěží.

Tato olympiáda bude už pátá v pořadí a zúčastní se jí asi 1300 sportovců s jejich doprovodem. Centrum sportů bude v Ostravě. Tradiční zimní sporty doplní i turnaj v šachu, fotografická soutěž a zápolení v disko tancích.

Dětské olympiády se pořádají od roku 2003, střídavě letní a zimní. Soutěž je projektem Českého olympijského výboru, který si pro spolupráci při pořádání her vybírá jednotlivé krajské úřady.

Všech dosavadních ročníků Olympiády dětí a mládeže se zúčastnilo přesně 19 126 mladých sportovců. Na letních hrách startovalo 14 794, na zimních pak 4 332 účastníků z celé České republiky.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme