Chudomelová: Město investuje miliony do volného času dětí a mládeže

17. 4. 2012

Přes 24,4 milionu korun se rozhodla městská rada letos investovat do volného času dětí a mládeže. Radní dnes schválili neinvestiční příspěvek převyšující 9,3 milionu korun domům dětí a mládeže, dalších více než 6 milionů pak formou grantů nepřevyšujících 200 tisíc korun pro oblast volného času. Rada také souhlasila s udělením grantů přesahujících 200 tisíc korun. Žadatelé o ně by měli obdržet zhruba 9 milionů korun. Granty musí ještě schválit zastupitelstvo.

„Podle podmínek grantového řízení bylo podáno 840 projektů s požadavkem na 66,8 milionu korun. Komise, která žádosti posuzovala, vybrala 758 projektů, které město podpoří částkou 24,4 milionu korun,“ uvedla radní Helena Chudomelová (TOP 09).

Jelikož na volný čas dětí mládeže pamatoval rozpočet Prahy 25,65 milionu korun, zbývajících 1,2 milionu bude využito na krytí aktuálních potřeb. Granty jsou určeny například na prázdninové tábory, volnočasové kluby, krátkodobé akce mimo území hlavního města i na podporu účasti v různých soutěžích a na prezentacích v zahraničí.

„Granty na podporu aktivit ve volném čase dětí mládeže plní velmi důležitou roli při zajištění finančně náročného chodu dětských a mládežnických oddílů a kroužků působících pod nestátními neziskovými organizacemi či v rámci domů dětí a mládeže,“ konstatovala radní Chudomelová.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme