Chabr: Spustili jsme příjem žádostí o slevu na nájemném

25. 5. 2020

Od poloviny minulého týdne je na základě usnesení pražské rady možné podat elektronickou „Žádost na slevu z nájemného v prostorách hl. m. Prahy“ v programu COVID – Nájemné. Formulář lze vyplnit na stránkách Realitního portálu Praha. Opatření má pomoci zmírnit finanční dopady koronaviru na podnikání.

Rada hl. m. Prahy rozhodla o poskytnutí slevy v souladu s připravovaným vládním programem. Sleva na nájemném prostor sloužících k podnikání je určena subjektům, kterým byla znemožněna nebo podstatně ztížena činnost v důsledku mimořádných opatření proti epidemii. Jedná se o nebytové prostory, kde je pronajímatelem hl. m. Praha. Formulář mohou lidé vyplnit na této adrese: https://www.realitniportalpraha.cz/cs/CovidRequest.

Žadatelé musejí splňovat podmínky stanovené Radou hl. m. Prahy. Podmínky a přesný návod, jak postupovat při vyplnění žádosti, jsou dostupné na Realitním portálu Praha„Současná krizová situace související s šířením nemoci COVID-19 má vážné ekonomické důsledky pro nájemce nebytových prostor hlavního města Prahy, které mohou vést k uzavírání provozoven, zvýšení nezaměstnanosti a snížení dostupnosti služeb na území metropole. Z těchto důvodů je nutné, aby hlavní město Praha - jako vlastník nemovitostí - podpořilo své nájemce, kteří jsou krizovou situací zasaženi, tak, aby byly příslušné provozovny zachovány a podnikatelská činnost v nich pokračovala i v budoucnu,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Příjem žádostí o slevu zajišťuje magistrátní odbor hospodaření s majetkem. Společně s dalšími odbory zajistí okamžité vyhodnocení žádostí nájemců. „Celý proces máme nastavený k rychlému řešení a schvalování, abychom nájemců vyšli maximálně vstříc. Zájemci mohou podávat své žádosti až do konce června,“ říká ředitel odboru Jan Rak.

Zdroj: MHMP

Štítky
Osobnosti: Jan Chabr
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme