Chabr: Podnikatelé sídlící v prostorách hl. m. Prahy mohou do konce května žádat o slevu na nájemném

9. 4. 2021

Pražští podnikatelé sídlící v objektech hlavního města mohou nově podat až do konce května elektronickou „Žádost na slevu z nájemného v prostorách hl. m. Prahy“. Formulář lze vyplnit na stránkách Realitního portálu Praha. Tímto krokem chce vedení Prahy pomoci podnikatelům vypořádat se s ekonomickými dopady pandemie covid-19. 

Jsme si plně vědomi současné krizové situace spojené nemocí covid-19, která má vážné ekonomické důsledky pro nájemce nebytových prostor hlavního města Prahy, a proto hledáme stále cesty, jak jim co nejvíce ulehčit. Rada hlavního města Prahy proto rozhodla o další vlně poskytnutí slev na nájemném, a to ve výši třicet procent,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr

Rada hlavního města Prahy o této pomoci rozhodla svým usnesením na konci března a týká se poskytování slev na nájemném ve výši 30 % z měsíčního nájemného uhrazeného za 3. a 4. čtvrtletí roku 2020. Toto usnesení platí pro nájemce nebytových prostor určených k podnikání, jejichž činnost byla významně omezena v důsledku současné pandemie.

Žádosti lze podávat pouze elektronicky přes Realitní portál Praha nejpozději do 31. května 2021. Příjem žádostí o slevu zajišťuje odbor hospodaření s majetkem pražského magistrátu stejně tak, jako tomu bylo i v loňském roce. „Poskytování slev na nájemném bude uskutečněno ve formě dodatku ke stávající nájemní smlouvě. Sleva třicet procent vypočítaná z měsíčního nájemného uhrazeného za třetí a čtvrté čtvrtletí loňského roku bude podnikatelům odečtena z nájmů v příštích měsících. Celý proces máme nastavený k rychlému řešení a schvalování, abychom nájemcům vyšli maximálně vstříc a nezatěžovali je zbytečnou administrativou,“ doplňuje ředitel odboru hospodaření s majetkem Magistrátu hl. m. Prahy Jan Rak.

MHMP

Štítky
Osobnosti: Jan Chabr
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme