Chabr: Hlavní město svěří Praze 5 pozemky pro výstavbu sportovního areálu

21. 4. 2021

V pražských Hlubočepích by měl vzniknout zimní stadion pro školní mládež. Rozhodnutím Rady hl. m. Prahy získá potřebné pozemky pro výstavbu do své správy městská část Praha 5.

„Předmětnou žádost Prahy 5 jsme projednali a schválili s tím, že pozemek vhodný pro obytnou zástavbu  zůstane v majetku hlavního města Prahy, které začne připravovat projekty nájemních domů. Naopak pozemky, které jsou vhodné pro výstavbu volnočasových projektů, budou svěřeny městské části. Počítá se i se stavbou multifunkční sportovní haly. Věřím, že jde o záměr, který občané se sportovním duchem ocení, jelikož se město potýká s deficitem volnočasových objektů,“ říká radní pro oblast správy majetku Jan Chabr.

 

„Oblast Barrandova je jedním z klíčových rozvojových území naší městské části. Jsme proto rádi, že jsme ve spolupráci s kolegy na Magistrátu hlavního města. Prahy dosáhli svěření strategicky důležitých pozemků, které můžeme využít pro vybudování nových veřejných kapacit a zlepšení nabídky sportovního, kulturního a vzdělávacího zázemí pro naše obyvatele,“ doplňuje radní Prahy 5 Jan Kavalírek.

 

Mezi ulicemi Štěpařská, Högerova a K Barrandovu se nachází nezastavěné pozemky, které jsou v současnosti částečně zatravněné a zarostlé náletovými dřevinami. Nyní Praha rozhodla, že dva pozemky ve svém vlastnictví o celkové výměře 7 485 m2 svěří do správy městské části Praha 5. Tento krok už v minulém roce schválila Majetková komise Rady hl. m. Prahy. Záměrem radnice Prahy 5 je podle žádosti o svěření z roku 2017 vybudovat na pozemcích sportoviště pro školní mládež.

 

K projektu už dříve vznikla také urbanistická studie „Barrandov – Štěpařská“, která řeší nezastavěné území o celkové rozloze zhruba 32 tisíc m2, kde jsou kromě městských pozemků zahrnuty i ty ve vlastnictví soukromého investora. Na nich by v budoucnu mohly vzniknout obslužné komunikace, náměstí, ucelené bloky s byty a komerční plochou nebo škola.

 

Na svěřených pozemcích studie konkrétně navrhuje umístit zimní stadion včetně podzemních garáží a uliční parkovací plochy i polyfunkční objekt s občanskou vybaveností, ubytováním pro sportovce i startovacími byty.  Investorem celého sportovního areálu má být městská část Praha 5.

Zdroj: MHMP

Štítky
Osobnosti: Jan Chabr
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme