Chabr: Akce #nasenaplavka pro celou rodinu přinese zábavný víkend na Hořejší nábřeží

23. 5. 2019

Od pátku 31. května do neděle 2. června 2019 se na Hořejším nábřeží uskuteční akce pod názvem #nasenaplavka pro celou rodinu. Víkendový program pro všechny věkové kategorie, včetně přímého přenosu koncertu z Pražského jara, pořádá správce pražských náplavek, společnost TRADE CENTRE PRAHA.

Pro nejmenší děti připravil festival KUK výtvarnou dětskou hernu. Na starší děti čeká interaktivní divadelní bojovka Vítejte v Československu. Nebudou chybět ani dílny se spolkem Vltavan Purkarec, další atrakcí budou projížďky parníčkem na Vltavě. Připravena je také komentovaná procházka s architektem Petrem Kučerou o historii Hořejšího nábřeží. Na sobotní večer je nachystaná hudební lahůdka: přímý přenos koncertu trojnásobné držitelky Grammy Cécile McLorin Salvant, která na tento večer vyprodala koncert na festivalu Pražské jaro.

„Akce #nasenaplavka pro celou rodinu je ukázkou toho, jaké akce bychom chtěli na pražských náplavkách v budoucnu pořádat. Je zaměřená na rodinu, zahrnuje historii s edukativním zaměřením, najdeme tam akce s autentickým a tradičním obsahem. Program je postavený tak, aby se dobře bavila celá rodina od těch nejmenších, přes starší děti až po jejich rodiče,“ říká Jiří Sulženko, kurátor pražských náplavek ze společnosti TRADE CENTRE PRAHA.

Podrobný program a další informace o akci #nasenaplavka pro celou rodinu jsou k dispozici na www.prazskenaplavky.cz nebo na Facebooku/prazskenaplavky.

Aktuální situace na náplavkách

Na náplavkách stále probíhají stavební práce, byl také ukončen příjem žádostí do výběrového řízení na provozovatele kobek.

„Příjem žádostí do výběrového řízení na provozovatele revitalizovaných kobek na pražských náplavkách byl ukončen 6. května. Sešlo se celkem 52 nabídek projektů, které nyní budou posuzovány a vyhodnocovány zástupci Magistrátu hlavního města Prahy a společnosti TRADE CENTRE PRAHA, jako správce náplavek. Na pražských náplavkách stále probíhají stavební práce, které se postupně blíží ke svému konci. Je však třeba zajistit ještě řadu technických kroků k plnému zajištění funkčnosti rekonstruovaných kobek pro nové nebo dosavadní provozovatele. Jakmile budou provozovatelé kobek finálně vybráni, budeme veřejnost informovat,“ popisuje aktuální situaci Jan Chabr, radní hlavního města Prahy pro majetek.

Uzavření nájemních smluv na provoz kobek bude po vyhodnocení předložených projektů schvalovat Rada hlavního města Prahy. Dokončení oprav kobek se s ohledem na aktuální stav předpokládá na Rašínově nábřeží ke konci července, na Hořejším do konce června.

Štítky
Osobnosti: Jan Chabr
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme