Bubenská se dočká pomoci ještě před kompletní revitalizací

29. 11. 2012

Obyvatele Bubenské ulice trápí intenzivní doprava a velmi špatné podmínky pro chodce. Proto zde proběhlo už třetí setkání v rámci projektu Praha pro lidi. Zlepšení místních podmínek, kromě samostatných dílčích změn, výrazně ovlivní komplexní revitalizace bubenského nádraží.

Veřejné diskuze spojené s Bubenskou ulicí se zúčastnilo na šest desítek rezidentů, zástupců místních sdružení, radnice a odborníků. Impuls k setkání vzešel ze strany občanského sdružení Bubny žijí!. „Nesmírně si cením kladného přijetí, kterého se nám zde dostalo. Vůle k diskuzi a k činům je na straně samosprávy i rezidentů, což rozhodně nelze říct o všech problémových částech Prahy. Kýženou přeměnu Bubenské ulice tak může tento soulad velmi usnadnit,“ uvedl radní Tomáš Hudeček, pod jehož záštitou vznikl projekt Praha pro lidi. 

Oblast Bubenské ulice bude zásadním způsobem ovlivněna komplexní revitalizací okolí bubenského nádraží. Ve spolupráci s Útvarem rozvoje hlavního města Prahy byla zpracována studie, která bude veřejnosti představena 4. prosince. „I přes ostatní plánované změny v okolí nehodláme nic podcenit. Ze zkušenosti vím, že závěry z těchto veřejných setkání jsou předmětem velmi živé diskuze na Radě hlavního města,“ řekl radní Hudeček. Proto se i v tomto případě závěry předloží Radě a bude stanoven harmonogram změn a dílčích úprav ulice Bubenská.  

Účastníci setkání se shodli na tom, že hlavním cílem dalších kroků by mělo být především snížení intenzity automobilové dopravy, které je nyní podoba celé ulice uzpůsobena. Podle radního pro dopravu Josefa Noska (ODS) se Bubenská výrazně zklidní po dostavbě tunelu Blanka a z pražské magistrály by se tak v budoucnu měla stát jen „běžná silnice“. Do té doby nicméně zástupci samosprávy přislíbili, že na Radě hlavního města Prahy pokusí prosadit alespoň nezbytnou úpravu nedalekého železničního přejezdu a podchodů a přechodů. Revitalizace by se měla dotknout také blízkého okolí Bubenské ulice, které je již řadu let v žalostném stavu. Tyto změny by se měli projevit v řádu týdnů. „Vynasnažím se, aby opatření, která jsou v možnostech časových i finančních, byla co nejdříve realizována,“ potvrdil Tomáš Hudeček.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme