Avízo: Tisková konference: Jančíkovatění Prahy 7

22. 2. 2012

Avízo na tiskovou konferenci

Čtvrtek 23. února 2012 od 10 hodin v kavárně Pod Lipami v Čechově ulici 1 (vedle Letenského náměstí)

Jančíkovatění Prahy 7 – ODS a ČSSD usiluje o zmaření referenda proti předražené radnici a o prodej jednoho z posledních vlastních pozemků, kde by radnice mohla stát

Sbírání podpisů pod návrh na místní referendum provází v Praze 7 obrovské vzepětí občanské společnosti. Referendum podporuje řada známých lidí, obchodů, občanských sdružení i jednotlivců. Organizátorům chodí poštou podpisové archy a opatrná podpora přišla i od pražského primátora Bohuslava Svobody.

Podpisy jsou již pohromadě. Nyní probíhá sbírání podpisů do rezervy pro případ, že by některé podpisy nebyly platné. Starosta Marek Ječmének (ODS) se referenda bojí natolik, že úkoluje externí advokátní kancelář, aby vymyslela, jak by se referendum dalo zmařit. K tomu všemu usiluje koalice tvořená ODS a ČSSD o prodej jednoho z posledních velkých cenných pozemků nad Parkhotelem, na kterém by mohla radnice stát. Naposledy měla Praha 7 při prodeji utrpět škodu ve výši 140 milionů korun. Velmi kontroverzní prodej má být schvalován na zastupitelstvu v pondělí a materiál k prodeji má být přinesen přímo na jednání. Organizátoři referenda to nechtějí nechat jen tak.

Přípravný výbor:

PhDr. Richard Biegel, Ph.D., Letná sobě,

Mgr. Jan Čižinský, KDU-ČSL

Mgr. Jiří Hejnic, TOP 09

Ing. Jakob Hurrle, Praguewatch

Ari Lieberman, Občanské sdružení pro rozvoj podnikání

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM, Strana zelených

Další informace: www.referendumpraha7.cz, jancizinsky@seznam.cz, tel: Jan Čižinský 774 828 345

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme