9. 9. 2010

Pražská TOP 09 za účasti předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga zahájila volební kampaň a představila svůj program. Lídři a kandidáti TOP 09 přijeli na tiskovou konferenci tramvají s označením TOP 09.

„Nabízíme Pražanům slušnou a zodpovědnou politiku. Praha nyní potřebuje především dobrý management a nikoli politikaření. Ke správě města budeme přistupovat s vědomím, že není naším soukromým vlastnictvím,“ řekl kandidát TOP 09 na pražského primátora Zdeněk Tůma. „Jsme připraveni spolupracovat se všemi politiky demokratických stran a hnutí, kteří budou svými schopnostmi a důvěryhodností pro Prahu přínosem. Nabízíme tým vzdělaných a pracovitých lidí se širokým odborným zázemím,“ dodal Zdeněk Tůma.

Pražská TOP 09 představila 9 programových témat

01 Praha hospodárná a transparentní

Šetrné a transparentní nakládání s veřejnými financemi a zodpovědná správa městského majetku je naprostým základem komunální politiky TOP 09.

02 Praha bezpečná

Bezpečnost občanů v Praze patří mezi hlavní cíle TOP 09. Vycházíme z účinné spolupráce mezi Městskou policií a Policií ČR a z funkčního systému krizového řízení města.

03 Pražané v pohybu

Kvalitní a promyšlený dopravní systém určuje život města a předurčuje jeho budoucnost. Pražská doprava potřebuje co nejrychlejší dokončení chybějících částí silniční infrastruktury a staveb pro městskou hromadnou dopravu, kterou chceme mít moderní a efektivní.

04 Praha ekologická

Ve městě prožijeme většinu svého života. Nesmí nám být lhostejné, co dýcháme, jakému hluku jsme vystaveni a kolik zeleně nás obklopuje.

05 Praha sociální

TOP 09 vnese řád a hospodárnost do sociální politiky. Odstraníme zbytečnou byrokracii a neprůhlednost grantového financování. Peníze se musí dostat ke skutečně potřebným. Cílem TOP 09 je motivovat k práci, nikoliv k závislosti na sociálních dávkách.

06 Praha pro podnikatele

Kultivace podnikatelského prostředí a snížení byrokratické zátěže jsou základy dalšího ekonomického rozvoje Prahy.

07 Praha moderní a historická

TOP 09 rázně zamezí nekoncepčnímu a někdy chaotickému budování našeho hlavního města. Územní plánování v Praze musíme odpolitizovat. Budeme koordinovat územní plánování se spádovými oblastmi Středočeského kraje, které svojí suburbanizací významně ovlivňují život metropole.

08 Praha kulturní

O grantech musí rozhodovat odborníci bez politického zadání. Do Pražské památkové rezervace se musí vrátit živá kultura místo nevkusné komerce.

09 Praha vzdělaná

TOP 09 považuje za důležité systematicky podporovat celoživotní vzdělávání. Naším cílem je všestranně rozvinutá osobnost člověka.

Kandidát do Zastupitelstva hlavního města Prahy Tomáš Hudeček představil pražskou volební kampaň TOP 09, která navazuje na úspěšnou kampaň k volbám do poslanecké sněmovny. „Dnešním dnem zahajujeme ostrou fázi kampaně, která bude zaměřená na kontaktní setkávání kandidátů s jejich voliči. Na kontaktní kampaň půjde většina našeho rozpočtu,“ uvedl Tomáš Hudeček.

Kandidáty z komunální úrovně zastoupila kandidátka TOP 09 na starostku Prahy 2 Miroslava Kaňková: „Budeme-li úspěšní a budou-li někteří z nás starosty jednotlivých městských částí, budeme Prahu chápat jako jeden celek. Naše kroky budeme koordinovat jak s magistrátem, tak mezi sebou navzájem.“

Dnes byly spuštěny nové webové stránky Zdeňka Tůmy: www.zdenek-tuma.cz.

Po skončení tiskové konference její účastníci opět odjeli tramvají TOP 09, se kterou se budou moci Pražané v ulicích setkávat až do voleb.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme