Pečuje Praha 6 o své školy a školky dostatečně?

26. 9. 2014

V  posledních letech investovala radnice do svých školských zařízení stovky milionů korun.  Místo v mateřské škole tak v uplynulém školním roce našlo 950 dětí z Prahy 6, 7327 žáků navštěvuje základní školy zřizované MČ Praha 6. Péčí o školy a předškolní zařízení ovšem nelze rozumět pouze rekonstrukce budov, kuchyní či hřišť. Důležitá je především kombinace jejich personálního obsazení a dostatečného využívání a zapojení odborných nepedagogických pracovníků do vzdělávacího procesu s vhodně používanými učebními pomůckami a moderními výukovými metodami, které vedou k tomu, že ze škol odchází vzdělaní a do života prakticky připravení mladí lidé.

Zvýšená porodnost několika posledních let vzbudila v lidech obavy, zda bude pro jejich děti dostatek míst jak v mateřských, tak i v základních školách. Jedním z nejdůležitějších úkolů obce v příštím volebním období bude pružně reagovat na demografický vývoj, tak aby nebyla zaskočena novou vlnou prvňáčků, pro které nebude mít ve svých základních školách místo. Kromě nabízející se, ovšem finančně nákladné výstavby nových budov, bude muset obec hledat způsoby, jak využít nemovitostí a prostor, které má ve svém vlastnictví a podporovat další zákonné alternativní možnosti rozvoje školských a předškolních zařízení.

TOP09 je připravena ve spolupráci s vedením škol a školek aktivně prosazovat potřebná řešení. Jasnou zárukou budiž odborníci kandidující za TOP09 do zastupitelstva v nadcházejících volbách.

 

Milena Hanušová, zastupitelka za TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme