Na Praze 6 jsme důstojně oslavili náš státní svátek

28. 10. 2016

V pátek 28. října jsme si na Praze 6 od 15.30 v předpolí Písecké brány tradičně připomněli výročí vzniku samostatného Československa.

Starosta městské části Ondřej Kolář pozval mimo jiné i ministra kultury‎ Daniela Hermana, místopředsedu Poslanecké sněmovny Petra Gazdíka, senátora za Prahu 6 Jiřího Růžičku, náměstkyni pražské primátorky Evu Kislingerovou a slovenského velvyslance Petera Weise. Shromáždění se neslo ve slavnostním duchu. Ondřej Kolář ve svém projevu zdůraznil odkaz první republiky a vyjádřil nespokojenost se stavem české společnosti a vývojem od roku 2013. Svůj projev zakončil slavným Havlovým citátem: ,,Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.“

Následovaly zdravice a projevy pozvaných hostů. Představitelé armády České republiky vzpomněli odkaz legionářů a vyzdvihli role nejvyšších představitelů armády T. G. Masaryka a Václava Havla. Na závěr shromáždění byly zahrány hymny Slovenské a České republiky. Poté byly účastníci pozváni do Písecké brány na výstavu Václav Havel - vrchní velitel armády ČR, která se koná v rámci projektu "Pocta Václavu Havlovi" na Praze 6. Součástí této výstavy v Písecké bráně je i lehká polní houfnice ráže 10 cm vzor 14/19 ze Škodových závodů v Plzni z roku 1914, na které byly vezeny ostatky prezidentů T. G. Masaryka a Václava Havla.

Projev starosty OndřejeKoláře se můžete stáhnout v pdf.

PETR EXNAR, ČLEN RV TOP 09 PRAHA 6

Osobnosti:
Petr Exnar, Ondřej Kolář, Jiří Růžička, Jaromír Vaculík

Krajská kancelář TOP 09 Praha

Malostranské náměstí 266/5
118 00 Praha 1 - Malá Strana

Úřední hodiny:

Po, St od 9:00 do 15:00 h.

Regionální manažerka:

Zuzana Pelechová