Jdeme do voleb! Všechny informace o volbách na Praze 5 nyní najdete také na webových stránkách www.radek-klima.cz

Jmenuji se Radek Klíma a jsem lídr kandidátky politické strany TOP 09 v Praze 5. Je mi 52 let, jsem ženatý (již 27 let), mám 4 děti, 3 psy a jednoho papouška. Záliby? Rodina, sport, cestování a dobrá kniha.

Původním povoláním jsem lékař, chirurg, ale v posledních 20 letech se věnuji podnikání v oblasti zdravotnictví od registrace a dovozu léků až po klinické studie. Své návyky lékaře i ty manažerské bych rád přenesl i do politiky. Tím myslím především sociální i ekonomické myšlení, smysl pro přesnost, přesvědčení, že daný slib se má splnit, že co řeknu, to platí a že podaná ruka je stejným závazkem jako ta nejdelší a nejdetailnější smlouva.

Od dětství až dodnes jsem aktivní sportovec. Od gymnastiky jsem se přes tenis a karate propracoval ke curlingu, který se stal sportem mého života. Stal jsem se 6x mistrem republiky a jako kapitán národní reprezentace jsem se mnohokrát zúčastnil mistrovství Evropy a světového poháru. Dodnes hraji jako aktivní hráč českou extraligu. V posledních několika letech se rekreačně věnuji dalšímu krásnému sportu, a to je golf. Ze sportu bych chtěl do politiky přinést především smysl pro fair play a úctu k soupeři.

Můj vstup do politiky ovlivnil vznik nové pravicové politické strany, ve které jsem viděl a stále vidím možnost prosazovat pravicové názory, které vyznávám, a to slušnou cestou, bez korupce, klientelismu a politikaření.

Poprvé jsem kandidoval jako lídr TOP 09 v roce 2010 a po vyhraných volbách jsem se stal starostou naší městské části. Po dvou letech jsem byl odvolán (podrobnosti zde) a další dva roky jsem i s kolegy z TOP 09 strávil v opozici. Získal jsem tím zkušenosti jak z řízení radnice, tak i z práce opozičního zastupitele. Co se nám povedlo, co jsme zahájili a nestihli dokončit a co bychom chtěli ještě udělat naleznete zde.

Konkrétních problémů je v Praze i v každé městské části mnoho, některé mají společné jmenovatele, jako jsou korupce, arogance moci politiky a úředníky, kteří se cítili a někteří ještě stále cítí nepostižitelní. To se projevuje mimo jiné mrháním městských prostředků a obohacováním se jednotlivců na úkor městské části – tedy ono populární politické či úřednické „podnikání za cizí peníze“.

Další problémy jsou jen a pouze v té které městské části, což je dáno specifickou situací historickou, politickou nebo polohou. Naše městská část Praha 5 je specifická tím, že jsou zde oblasti starší zástavby Košíře, Zlíchov či Smíchov, poměrně velká sídliště Motol či Barrandov i části s moderní bytovou a vilovou zástavbou. Navíc máme štěstí na velké zelené plochy i chráněná přírodní území - Prokopské či Dalejské údolí. Každá tato lokalita má své problémy a své oprávněné požadavky na vedení radnice. V Praze 5 jsou i jedny z největších rozvojových území v Praze, a to lokalita bývalé továrny Waltrovka a rozsáhlé území v okolí nádraží Smíchov a Zlíchovský lihovar.

Všechny tyto body jsme analyzovali a následně shrnuli do našeho volebního programu, který naleznete zde.

Pevně doufám, že i vám vadí levicové a populistické vedení naší země a podporou pravicových stran v Praze prokážeme, že Praha volí jinak.

MUDr. Radek Klíma
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme