30. 9. 2013

Je mi smutno při pohledu na muže, kteří jsou bezpáteřní a bez špetky mužství. Přemýšlel jsem intenzivně, kdy chlap přijde o důstojnost nebo „chlapáctví“? Bude to asi tím co dělá, kým je a s kým pracuje. Politika evidentně značně zkouší charakter každého, kdo je její součástí. Někdo podlehne pokušení, což má za následek pokřivení všech morálních a etických hodnot, které mu byly po generace předávány, někteří rezignují v boji se špínou a odejdou z tohoto prostředí a někteří urputně odolávají. Při pohledu na některé členy ODS a jejich činy či verbální projevy se ve mne mísí několik pocitů, a to lítost s opovržením. Hlavně když si uvědomuji, že tito reprezentanti moci po dobu více jako 20 let řídili nebo spoluřídili tuto zemi.

Opovržení ve mně nevzbuzuje to, že někdo chce vládnout, řídit osudy druhých, ale spíše to, jakým způsobem tak činí. Zde neplatí ono „Účel světí prostředky“ (Niccolo Machiavelli), přeci jenom nemáme středověk (nebo u Vladaře - renesanci) a očekává se určitá kultura vládnutí. Charakter politiky, kterou prezentuje tato jmenovaná strana je evidentně postavena na zbabělosti. I ty ženy v ODS mají více kuráže než ty modré baby v kalhotách! Místo toho, aby se postavili odpovědně ke svým pochybením z minulosti nebo alespoň jednou přiznali lež, tak v jejich řadách dominuje zásada zapírání a pomlouvačnými kampaněmi pouze škodí svému životnímu prostředí a snaží se zastřít onen puch prohnilosti, čpící na všechny strany. Zneužívají bulvární plátky jako Žižkovské listy k šíření svých lží a k dehonestaci ostatních nebo vydávají parazitující verbální stoku pod názvem Radniční novinKy. Vrcholem všeho, jsou ovšem anonymní podání na Policii ČR, která zatěžují tento orgán činný v trestním řízení, čímž fakticky odčerpávají finance z rozpočtu skrze Ministerstvo vnitra ČR. Členů těchto bezpečnostních sboru si velice vážím, jelikož je obecně známo, že jsou podfinancováni, mnohdy zatěžovány prázdnými stížnostmi prospěchářů a pod drobnohledem médií. Je to čistá zbabělost, kdy chlap nedokáže někomu říct do očí svůj názor a ještě větší, kdy se za svým názorem nedokáže podepsat. A takové chlapy máme pod modrým ptákem!

Nakonec ve mně převládá spíše ona lítost. Myslíc si, že v politice něco dokázali, bijí se v prsa a ze svého piedestalu morálního úpadku láteří o nespravedlnosti. Někdy mi je stydno, když mne někdo označí za pravicového politika ! Již přestávám věřit, že tato politická strana zažije obrození a tyto křiváky vystřídá nova generace … slušnějších borců!
Dámám z ODS se tímto omlouvám, vnímám, že je to těžké, pokud jsou v menšině a obklopeni takovou arogancí! Rovněž se omlouvám za můj projev i těm v ODS, jež politika není živobytím, ale posláním a s modrou lumpárnou nemají nic společného. Snad se jim podaří rychle prozřít…

Mgr. Simeon Popov

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme