24. 11. 2011

Rozsvícením stromu zahájila ve středu 23. listopadu starostka Vladislava Hujová Vánoční trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad. V sobotu 3. prosince se k vánočnímu tržišti přidají také vánoční farmatrhy, na středu 14. prosince je připraven velký vánoční koncert Sukova komorního orchestru v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně a svátky bude náměstí žít až do Silvestrovských trhů.

Vánoční trhy nabízejí příchozím ve dvaceti prodejních stáncích vánoční produkty, netradiční dárky a rukodělné výrobky. V nabídce jsou i gastronomické speciality, originální holandské sýry, klobásy, ale také vánoční občerstvení. Prezentují se zde také svými produkty chráněné dílny PROSAZ, Nepálčata a Cesta domů.

Vánoční farmatrhy pak vedle tradičního sortimentu nabízejí cukroví, vánočky, štoly, salát a vánoční kapry. Představí se zde také čeští umělci se svými šperky, sklem, dřevěnými hračkami a dalšími výrobky. Po tři poslední dny tohoto roku zde pak proběhnou Silvestrovské trhy s produkty na silvestrovský stůl, spojené s odpolední „sousedskou“ rozlučkou.

Vedle toho čeká návštěvníky bohatý kulturní program s živými vystoupeními, adventními koncerty, divadelními představeními pro děti i dětskými dílnami. Vrcholem kulturního programu pak bude 14. prosince velký vánoční koncert Sukova komorního orchestru a Pražského katedrálního sboru.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme