Jmenuji se Tomáš Kalousek a možná  bych měl na úvod říci, že nejsem nijak příbuzensky spojen s žádným z mých jmenovců z politického života. Mám technické vzdělání a profesí jsem kameraman.

Moje práce mě naučila dívat se na svět z různých úhlů pohledu, naslouchat a pracovat v týmu. Mým cílem bylo vždy pořídit ostré, nezkreslené, nezamlžené záběry. Často to vzhledem k podmínkám nebylo snadné, protože počasí, světlo, prostředí a čas nejsou vždy příznivé. Díval jsem se přes objektiv kamery a točil objektivně. Společný slovní základ zde není náhodný. Natočený materiál jsem předal postprodukci a jeho osud jsem dále nemohl ovlivnit. Střih, efekty nebo triky mohly mojí práci změnit k nepoznání.  K lepšímu i horšímu. Před objektivem jsou si všichni rovni. Jak je natočím, takoví jsou. Pomůže make-up, světla, ale záznam je záznam. Postprodukce je díky svým možnostem mocná čarodějka; výsledek může být zcela jiný než to, co zaznamená kamera a kameraman za ní…

Když jsem se rozhodl vstoupit do politiky, napadlo mě využít vše dobré, co jsem se naučil ve své profesi a uvědomil jsem si, že si budu muset pečlivě ohlídat v přeneseném slova smyslu postprodukci. Aby neměla možnost zkreslovat realitu, aby byla objektivní, jako je záznam kamery. Ostrá, nezamlžená.

Rád bych se věnoval kultuře. Nemyslím tím jen umění, festivaly, divadlo, film, výstavy a podobně. Myslím kulturu a kultivovanost v širokém pojetí. Stejně jako existuje například kultura stolování, je kultura politická, kultura všedního života. Kultura je úroveň.  A ta se musí pěstovat a rozvíjet.

Jsem Pražák. A chtěl bych být hrdý Pražák. Pokud se mám stát politikem, chtěl bych, aby i občané mého obvodu byli hrdi na to, že jsou Pražáci. Chci víc. Kandiduji na Praze 3, jejíž velkou část tvoří  Žižkov. Vzpomínám na hrdost Žižkováků, kterou známe například z filmů Karla Kachyni.  Přál bych si, aby občané Prahy 3 byli hrdi na  svůj obvod, a aby se nestyděli za své radní. A v tomto směru musí radnice udělat první velký krok, který zdaleka nebude posledním. Bude to vykročení na dlouhou cestu, na kterou bych se i já rád vydal, i když vím, že to nebude žádná nedělní vycházka.

 

Kontakt: kalousek.t@email.cz

Tomáš Kalousek kandidát do Zastupitelstva MČ Praha 3
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme