23. 9. 2013

Na brutální politický styl ODS jsem již od svého nástupu do funkce starostky zvyklá, ale právě proto musím pro všechny ostatní uvést na pravou míru některá témata zářijových Radničních novinek, které vydává Občanská demokratická strana Praha 3. Jistě jste postřehli, že ODS si „vypůjčila“ grafiku od Radničních novin, ale tomu se ani nedivím, když jsou dlouhodobě zvyklí parazitovat na městské části Praha 3 prostřednictvím Žižkovských listů.


Koalice TOP 09 a ODS na radnici Prahy 3, která trvala jeden a půl roku musela skončit především ze dvou důvodů.
ODS se zásadně nechtěla vzdát svého dlouhodobého záměru komplexní revitalizace všech panelových domů  /dle vzoru Lupáčova/. Jednalo se o investice ve výši cca 2,5 miliardy Kč, což představuje téměř 80% všech plánovaných výnosů z privatizace a následkem této neefektivní investice by byla MČ Praha 3 do pěti let na mizině.
Druhým důvodem rozpadu koalice byla manipulace při tvorbě a změnách územního plánu ze strany pana Ondřeje Pechy /ODS, bývalý předseda Výboru pro územní rozvoj/ a pana Tomáše Kalouska a Jana Srba /oba vyloučeni z TOP 09/, kdy svévolně obcházeli kompetence Rady MČ.


Jsem členkou občanského sdružení Osvěta, nikdy jsem se touto skutečností netajila a všichni členové RMČ o tomto byli informováni. Bylo na mě podáno několik trestních oznámení na Policii ČR, že jsem při hlasování neohlásila formulku „střet zájmů“. Policie nic trestného na mém jednání neshledala a předala spis občansko správnímu odboru ÚMČ, který taktéž neshledal žádné pochybení.
Programy Fit senior a Fit handicapovaní spoluobčané, organizuje občanské sdružení Osvěta pro občany Prahy 3 zcela zdarma již od roku 2008. Od roku 2009 začaly být tyto programy finančně podporovány v rámci grantů poskytovaných MČ Praha 3. Programy jsou realizovány prostřednictvím masážního studia Nefrit a navštěvují senioři Prahy 3, jejichž osobní údaje vč. kontaktů jsou k dispozici sociálně zdravotnímu odboru ÚMČ.


Granty byly poskytovány již za minulého vedení radnice a veškeré informace lze zjistit ze zápisů RMČ a ZMČ, které jsou uveřejněny na webu  městské části. Na rok 2009 byl poskytnut dar ve výši 200 tis. Kč, na rok 2010 dar 280 tis. Kč. Na rok 2011 byl poskytnut věčně napadaný dar z Fondu starosty ve výši 50 tis. Kč a zbytek dofinancovalo o. s. Osvěta  ze svých zdrojů tak, aby občanům nebyly služby kráceny, na rok 2012 byl poskytnut dar 170 tis. Kč  a na rok 2013 dar 230 tis. Kč.


Závěrem musím říci, že je mi pana Ondřeje Pechy líto, po dvaceti letech, kdy byl věrným souputníkem pana Pavla Hurdy ztrácí životní jistotu, že členství v ODS ho bude živit a svými projevy začíná ztrácet i vlastní důstojnost.

Ing. Vladislava Hujová, starostka Prahy 3

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme