První žižkovské ceny za dobrovolnictví uděleny

15. 12. 2011

Žižkovský Vincek – ocenění pro nejlepší dobrovolníky z Prahy 3 byla předána 13. prosince na společenském večeru v Atriu. Žižkovská radnice se rozhodla ocenit nejlepší dobrovolníky, a tak na sklonku Evropského roku dobrovolnictví podalo šestnáct neziskových organizací své nominace na ocenění.

Porota v čele s místostarostou Jiřím Matuškem vybrala 26 mužů a žen, kteří bez nároku na honorář pracují a pomáhají v nejrůznějších neziskových organizacích Prahy 3, a pozvalo je na společenský večer spojený s premiérovým udělením cen pro dobrovolníky.

Cena byla nazvána po patronovi dobrovolníků - svatém Vincentovi - po žižkovsku tedy Vincek a podobu dostal andílek Vincek v chráněné dílně A Mano díky šikovným rukám Magdalény Bolenové.

Společenský večer v Atriu zahájil Jiří Matušek, tuto významnou událost si nenechala ujít ani starostka městské části Praha 3 Vladislava Hujová se svým zástupcem Pavlem Sladkovským. Milým intermezzem mezi předáváním diplomů bylo vystoupení dětského sborového studia Zvoneček a především nestárnoucího Pavla Bobka.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme