× Pohněme s tím. Společně!

Praha 3 podá žalobu na magistrát kvůli výstavbě na Nákladovém nádraží

22. 1. 2014

Praha 22.1.2014

Městská část Praha 3 podá žalobu na magistrát s požaduje zrušení jím vydaného územního rozhodnutí pro výstavbu na Nákladovém nádraží Žižkov, konkrétně správního rozhodnutí, kterým magistrát povolil umístění stavby multifunkčního centra v severní části žižkovského nákladového nádraží.

Městská část se již v září 2012 odvolala proti územnímu rozhodnutí vydanému orgány státní správy - stavebním úřadem Prahy 3. Radnice třetí městské části má k projektu společnosti Discovery Group, která chce v lokalitě postavit obchodní centrum, administrativní budovy a bytové domy, zásadní výhrady. Podání správní žaloby bez návrhu na odkladný účinek dnes schválila rada městské části.

Magistrátní odbor výstavby a územního plánování vydal 15. 11. 2013 rozhodnutí o umístění stavby „Revitalizace nádraží Žižkov – sever, Praha 3“, ve kterém zamítl odvolání třetí městské části proti rozhodnutí o umístění stavby vydanému odborem výstavby ÚMČ Praha 3 pod č. j. OV/1328/12/Souč, spis. zn. UMCP3 027878/2012 ze dne 20. 9. 2012. Proti rozhodnutí se městská část mohla bránit správní žalobou, kterou musí podat do 60 dnů ode dne doručení rozhodnutí, tedy do 25. 1. 2014.