Již šestým rokem pomáhá Vánoční charitativní výstava

6. 12. 2011

Žáci a učitelé ze základní školy na náměstí Jiřího z Poděbrad pořádají každoročně v době adventu na škole Vánoční charitativní výstavu. Tentokrát se uskutečnila již pošesté a opět se těšila mimořádnému zájmu.

Slavnostní zahájení prodejní charitativní výstavy se uskutečnilo s prvním ranním zazvoněním. Ve školní jídelně se shromáždili děti, učitelé i rodiče a výstavu si nenechala ujít ani starostka třetí městské části Vladislava Hujová, která na ní nechyběla ani v loňském roce. „Minulý rok jsem zde pořídila mnoho nádherných dárků a všem, kterým jsem je pak darovala, se moc líbily a udělaly jim velkou radost,“ prozradila starostka Hujová.

Shromážděné publikum si zazpívalo koledy společně se školním pěveckým sborem, zhlédlo taneční vystoupení a nakonec ředitel školy Miroslav Šoukal za nadšeného aplausu dětí rozsvítil vánoční stromek. Pak už se všichni vydali do prvního patra, kde byla slavnostním přestřižením pásky výstava prohlášena za zahájenou.

U prodejních stánků bylo možné zakoupit adventní věnce, svícny, vánoční ozdoby a přání, výrobky z keramiky, šperky i vánoční cukroví a další dobroty, a tím přispět na dobrou věc. Výtěžek z výstavy je určen na adopci chlapce ze Zambie, na pomoc dětské hematologii a onkologii nemocnice Motol, ale také pro pražskou ZOO. Žáci také mohou přinášet vánoční dárky pod dnes rozsvícený školní stromek – ty poputují k dětem z Dětského domova Hillary Clinton.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme