24. 5. 2012

Sportovci ze základní školy Jeseniova zaslouženě zvítězili ve strhujícím městském finálovém klání Amos Tour 2012. Finále soutěže se odehrálo v sokolovně v Riegerových sadech v pátek 4. května. V bouřlivé atmosféře nabité tělocvičny žáky povzbuzovala i starostka městské části Vladislava Hujová.

Amos tour je sportovně-dovednostní soutěž základních škol, která probíhá v první, druhé a třetí městské části. Nejlepší děti z každé školy vytvoří tři šestičlenná družstva, která postupují do meziškolního kola jednotlivých městských částí. Finále se pak zúčastní dvě nejlepší školy z každého městského obvodu. Prahu 3 letos reprezentovaly týmy ze ZŠ Jeseniova a ZŠ Chelčického.

Děti soutěžily v pěti disciplínách, na prvním stanovišti si žáci vyzkoušeli lukostřelbu, následoval bungeerunnig, tedy souboj s elastickým lanem. Jejich úkolem byl doběhnout či dojít nebo se i doplazit s lanem, co nejdále od startu. Na třetím stanovišti čekal na malé sportovce obrovský nafukovací terč, do kterého se měli trefovat. Dalším úkolem bylo ujet co nejvíce kilometrů na veslařském trenažeru a poslední disciplínou bylo pravé americké rodeo, zvítězilo družstvo, které vydrželo nejdéle na hřbetě elektrického býka.

Soutěží provázel moderátor Dalibor Gondík, v exhibičním vystoupení se představili mladí závodníci v akrobatickém i tanečním rock´n´rolu. Velký úspěch mělo i představení bike trialu a vystoupení mistra světa ve footbagu.

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme