× Staňte se našimi členy!

Jak vidím Žižkov

22. 10. 2010

Jsem rodilý Žižkovák. Zaujatým, svým věkem ovlivněným pohledem jsem pozoroval a pozoruji dění kolem sebe. Postupně jsem začal rozeznávat více a více aspektů majících vliv na spokojený život. Bohužel, jsem nucen konstatovat, že zajímá-li se o ně někdo více, příliš důvodů ke spokojenosti nemá.

Nejvíce na mě působí okolí, kde trávím největší část života. Tedy Žižkov. Nemůže mi být lhostejné, pokud reprezentant někoho, koho jsem bláhově volil, naprosto bezostyšně a proti veřejnému zájmu likviduje udržované zelené plochy, někdy i s pietním místem. Příklad? Parčík u ulic Kunešova a Nad Žižkovskou vozovnou, u bazénu Pražačka, který vedení radnice za prodalo „za hubičku“ neprůhledné a.s. za účelem výstavby luxusního bytového domu.

Podobných příkladů by se našlo více. Sama se nabízí oblíbená otázka „cui prodest?“ neboli komu to slouží? Voličstvu ne. Zřejmě tedy vlastním kapsám zainteresovaných. Opravdu chceme takovéto pohrdání názorem obyvatel dále snášet? Já tedy rozhodně ne. Blíží se jedinečná možnost svůj názor vyjádřit. Blíží se komunální volby. Každý, komu na tom, kde a jak žije, záleží, by měl volit tak, aby nebyl za pár let rozčarován, cože to radnice provádí.

Jan Vokál, kandidát do Zastupitelstva MČ Praha 3

Volby: