Iniciativa dětí ze ZŠ Lupáčova proti kyberšikaně

10.12.2010 | Žáci Základní školy Lupáčova spolu s dětmi z partnerské školy Eleny Fargo z Bukurešti se v pátek 10. prosince sešli v reprezentativních prostorách Černínského paláce, sídla Ministerstva zahraničních věcí ČR, aby oficiálně završili první etapu mezinárodního projektu „Kyberšikana – konflikt moderní školy“, na kterém se obě školy významně podílely.

Dětská charta proti kyberšikaně vznikla na základě požadavků žáků, kteří její text sami s pomocí pedagogů připravili. V projektu charty proti kyberšikaně, který je organizovaný v rámci sítě středoevropských škol ACES, žáci sledovali výskyt kyberšikany na svých školách a mezi svými spolužáky a kamarády.

Děti také uskutečnily vzájemné videokonference, bloggovaly, vytvořily řadu prezentací a videí. Charta je doplněna piktogramy a bude zpřístupněna všem školám, které patří do sítě ASP UNESCO a následně pak předána všem školám UNESCO po celém světě.

Na Základní škole Lupáčova se k podpisu charty připojili téměř všichni žáci od pátých do devátých tříd.

Slavnostní podpis smlouvy proti kyberšikaně se v Černínském paláci uskutečnil za přítomnosti předsedkyně České komise pro UNESCO Heleny Illnerové, starostky městské části Praha 3 Vladislavy Hujové a jejího zástupce pro oblast školství Jiřího Matuška

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme