Bezprostředně po návratu z porodnice na Praze 2 jsem začal žít na Žižkově. Zde jsem úspěšně absolvoval Mateřskou školu Na Balkáně, Základní školu Chmelnice, Gymnázium Pražačka a Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor ekonomická statistika.

Až do mého vstupu do TOP 09 jsem nebyl v žádné politické straně. Popudem k vstupu do TOP 09 bylo mé znechucení stávajícími politickými poměry na všech úrovních od komunální až po vrcholovou politiku a má přirozená snaha aktivně přispět k pozitivní změně. Toto mi nabídly výchozí principy nově zakládané strany TOP 09.

Jako člen zastupitelstva MČ Prahy 3 chci přispět k plnému naplnění teze, že městský úřad je zde pro občany, nikoliv naopak. Vzhledem ke své profesi ekonoma se chci zaměřit zejména na transparentní a účelné hospodaření a skoncování s neprůhlednými majetkovými transakcemi tak, aby nebyl ponechán žádný prostor pro korupci. Dále se chci zaměřit na hospodaření a fungování dceřiných obchodních společností Prahy 3. U nich budu prosazovat zákaz odkazování na obchodní tajemství a zveřejňování všech důležitých údajů včetně odměn pro členy dozorčích a statutárních orgánů z řad zastupitelů. Rovněž budu prosazovat princip, že v těchto orgánech, stejně jako v odborných komisích Prahy 3, bude rozhodujícím kritériem pro členství odbornost, nikoliv politická příslušnost. Cílem je dosáhnout stavu, kdy s činností úřadu Městské části Praha 3 bude spokojena valná většina obyvatel Prahy 3.

Ing. Jan Vokál, kandidát do Zastupitelstva MČ Praha 3
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme