8.6.2011 | Cyklostezka na úpatí Vítkova je téměř po roce od svého dokončení otevřena. Po řadě vleklých jednání byly odstraněny všechny překážky, které bránily kolaudaci této stavby, a trasa tak může sloužit veřejnosti.

I když byl tunel hotov již loni, vjezd do něj byl zatarasen a byla na něm vyvěšena upozornění, že jde o staveniště. Stejně tak nebyla cyklostezka vinoucí se pod Vítkovem udržována, nebyly vysypávány koše a prováděn další nezbytný úklid. Příčinou tohoto stavu byly nedořešené majetkoprávní vztahy mezi Magistrátem hl.m. Prahy a Správou železniční dopravní  cesty. Situace, která zde v průběhu měsíců nastávala, kdy trasa začala doslova přetékat odpadky, však začala být neúnosná a právem na ni řada občanů začala poukazovat.

Přestože MČ Praha 3 není vlastníkem stavby a pozemků v jejím okolí a ani nemá ve věci provozu cyklostezky žádné pravomoci, rozhodla se do řešení problému na jaře tohoto roku vstoupit. Pozvala jsem na žižkovskou radnici k jednání zástupce Magistrátu hl. m. Prahy, Technické správy komunikací, Správy železniční dopravní cesty a českých drah. Na této schůzce byl dohodnut postup, kterým bylo možné odblokovat patovou majetkovou situaci.

To se také podařilo, cyklostezka je nájezdem ze Seifertovy ulice od počátku června zkolaudována a za provoz a správu odpovídá Technická správa komunikací hl.m. Prahy. Jsme rádi, že byl vlekoucí se problém i s přispěním žižkovské radnice nakonec vyřešen a cyklostezka tak může začít sloužit veřejnosti.

 

Vladislava Hujová, starostka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme