× Staňte se našimi členy!

TOP 09 se nestaví proti myšlence komunitní zahrady, ale zájem dětí a mládeže je vyšší prioritou

17. 4. 2017

Projekt komunitní zahrady Na Smetance byl v objektu umístěn na základě nájemní smlouvy na dobu určitou, která vypršela. Tento pozemek byl vždy součástí školního areálu a dlouhá desetiletí sloužil jako školní hřiště. Vždy  se předpokládalo, že v budoucnu dojde k jeho rekonstrukci na kvalitní sportoviště určené pro potřeby žáků ZŠ Na Smetance i jiných škol a školek, případně i pro veřejnost. Nyní k tomu konečně dochází, dokončuje se projektová dokumentace a nové hřiště se již brzy začně budovat. Podle zástupce starostky Micheala Grundlera (TOP 09) je zájem dětí a mládeže nadřazen na pomyslných miskách vah nad komunitní zahradou, jejiž význam ovšem také nezpochybňuje: „ZŠ Na Smetance je škola, které každoročně narůstá počet žáků a která dosahuje vynikajících výsledků v integraci žáků se zvláštními potřebami. Přitom má tato škola zcela nevyhovující podmínky pro tělesnou výchovu, zejména pro míčové hry. Zájem o hřiště už projevily i další základní a mateřské školy. Na Praze 2 je omezené množství sportovišť, kam by děti v rámci výuky mohly docházet. V Riegrových sadech se sice nachází areál Sokola, kde se ale hodiny tělesné výchovy musí objednávat a platit nájem za využití sportoviště. Jen omezený počet škol na Praze 2 má svá vlastní sportoviště. V dnešní době, kdy tělesnému pohybu dětí a mladých lidí konkuruje pasivní sezení u počítače, by mělo být prioritou právě sport u mladé generace podporovat.“

Volby:
2014 zastupitelstva obcí - Praha 2 - 6. Michael Grundler