Stanovisko k záměru výstavby podzemních garáží pod Bezručovými sady

7. 7. 2010

Výbor regionální organizace politické strany TOP09 Praha 2 (dále jen „TOP09 Praha 2“) tímto předkládá své stanovisko k výstavbě velkokapacitních garáží v lokalitě parku Bezručovy sady a k souvisejícím problémům:

 

 

1)         TOP09 Praha 2 vítá záměr vybudovat pod parkem Bezručovy sady podzemní garáže. TOP09 Praha 2 je přesvědčena, že výstavba podzemních garáží je všeobecně správně nastolený trend, avšak musí navazovat na ucelený plán směřující k podstatnému zlepšení dopravní situace v Praze 2, zejména ve směru:

 

a)         zklidnění dopravy;

b)         zlepšení možností krátkodobých stání pro nerezidenty; a

c)         vyřešení parkování pro rezidenty včetně společností sídlících a podnikajících na Praze 2.

 

2)         S ohledem na blížící se komunální volby je TOP09 Praha 2 přesvědčena, že zásadní kroky ve směru k výstavbě garáží v lokalitě parku Bezručovy sady, zejména uzavírání jakýchkoliv smluv, je politicky nekorektní a přináší podezření z prosazování jiných zájmů, než jsou nejlepší zájmy ve prospěch MČ Praha 2 a jejich obyvatel. Z tohoto důvodu vyzýváme současné zastupitelstvo MČ Praha 2, aby v této věci nepřijímalo žádné zásadní rozhodnutí.

 

3)         TOP09 Praha 2 prohlašuje, že stejně jako ve všech ostatních případech, i v případě plánovaných garáží v lokalitě Bezručovy sady je podmínkou realizace jakéhokoliv projektu zcela průhledná struktura vlastnických vztahů investora, realizátora a subdodavatelů zamýšlené investice. Ve věci zamýšlené výstavby garáží, TOP09 Praha 2 spatřuje nejasnou struktura vlastnických vztahů, a z toho důvodu, TOP09  Praha 2 vybízí k maximální opatrnosti a žádá důkladné prošetření vlastnických vztahů.

 

4)         TOP09 Praha 2 dále prohlašuje, že v případě, že se po komunálních volbách bude podílet na vedení MČ Praha 2, bude vždy naprosto důsledně trvat na majetkové průhlednosti veškerých subjektů, se kterými bude MČ Prahy 2 vstupovat v jakékoliv právní vztahy. Z tohoto hlediska TOP 09 Praha 2 ze svých vztahů vyloučí spolupráci s akciovými společnostmi s akciemi znějícími na majitele, se společnostmi se sídly v "daňových rájích" a s jakýmikoliv jinými společnostmi, u kterých pojme důvodné podezření, že jsou, nebo by mohly být, majetkově provázány na jakéhokoliv politika, zastupitele, poslance, senátora či jiného ústavního činitele.

 

 

Regionální organizace TOP 09  Praha 2

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme