Už je to tady

Změna v Praze 12 přichází. Cenzura se vrátila.

22. 12. 2010

Jak jistě všichni víte, levice (KSČM, ČSSD, Změna pro Prahu 12, VV) opanovala radnici Prahy 12, aby nám připomněla politické „kvality“, o kterých jsme si mylně mysleli, že už patří dávné minulosti.

úvodní informace na radničním webu, který by měl být podle stále platného usnesení rady nepolitický, obsahuje řadu zkreslených informací, polopravd a nepravd. Zcela jednoznačně se přitom nejedná o prohlášení nepolitické.

Připomeňme si uvedený text: Průtahy způsobilo odmítavé stanovisko ODS a TOP 09 jednat s ostatními demokratickými stranami, přestože jak ČSSD tak Změna pro Prahu 12 opakovaně deklarovala vůli ke spolupráci na širší koalici.

Poznámka: Zjevná nepravda. TOP 09 jednala se všemi stranami s výjimkou KSČM, a to po celou dobu. V závěrečné fázi však bylo v nabídce pouze porušení koaliční smlouvy s ODS a VV, kterou měla TOP 09 uzavřenou, a přechod ke koalici ČSSD, Změna a VV. Jinými slovy buď komunisté, nebo TOP 09, zřejmě prašť, jako uhoď?

Nová radnice je vedena dříve opozičními stranami slibujícími změnu spočívající v otevřené informovanosti občanů a korektním územním rozvoji městské části.

Poznámka: Otevřená informovanost už začala. Viz dále…

Vstup Změny pro Prahu 12 do rady městské části je příkladem dobrého výsledku občanských hnutí a iniciativ v letošních volbách, která se v celostátním měřítku stala vítězi letošních komunálních voleb.

Poznámka: TOP 09 – 9 mandátů, ODS – 8 mandátů, ČSSD – 7 mandátů, Změna pro Prahu 12 – 6 mandátů, KSČM – 3 mandáty, Věci veřejné – 2 mandáty. Co dodat?

Zastupitelé zvolení za ODS a TOP 09 situaci v průběhu jednání nezvládli a opustili jednací místnost, čímž ohrozili schválení rozpočtového provizoria pro rok 2011 a tím chod městské části. Současně tak vyjádřili svůj postoj k občanům, kteří je zvolili a jejichž zájmy by měli zastupovat a prosazovat.

Poznámka: Není pravda, že zastupitelé za ODS a TOP 09 situaci nezvládli. Pravdou je, že se jim udělalo ze souručenství ČSSD, Změna pro Prahu 12, VV a KSČM, které svorně hlasovalo pospolu, nevolno…

V závěru vystoupil jeden z bývalých starostů městské části a označil jejich chování za vrchol arogance ke svým voličům.

Poznámka: Obzvláště pikantní úprava „pravdy“ zjevně v duchu dob, které nás čekají. Skutečnou podobu této události naleznete v následujícím prohlášení (bod č. 4), které zaslaly TOP 09 a ODS na radniční web:

 

Prohlášení TOP 09 a ODS k článku Změna na radnici Praha 12

Je velmi smutné, když nové vedení radnice Prahy 12 začíná prohlášením plným polopravd.

1. ODS a TOP 09 neodmítaly povolební jednání s ostatními demokratickými stranami. Odmítaly jednat pouze s KSČM, popřípadě politickými subjekty, které se o KSČM chtěly opírat.

2. Byla uzavřena písemná koaliční smlouva mezi TOP 09 + ODS + VV, která měla většinu osmnácti hlasů a nebyla dosud vypovězena.

3. TOP 09 a ODS odešly z dalšího jednání zastupitelstva, aby deklarovaly, že se nebudou podílet na volbě s podporou členů KSČM, která vytvořila prostor pro uplatňování jejich vlivu na budoucí chod radnice.

4. V závěru zasedání nevystoupil bývalý starosta, ale poslední předseda národního výboru pan Mifek, který byl na základě usvědčení historika Emanuela Mandlera a politologa Bohumila Doležala označen za spolupracovníka StB a byl proto donucen se svého místa vzdát. Jeho podpora dnešní koalici nepřekvapuje.

 

Helena Chudomelová, předsedkyně TOP 09 Praha 12

Tomáš Grulich, předseda OS ODS Praha 12

 

Jak vidíte, jedná se o prohlášení, které svým charakterem odpovídá textu, který je na webu. Pan starosta Adámek však jeho uveřejnění „nedoporučil“. Nezkoumáme, spadají-li radniční stránky pod tiskový zákon, ale pod zákon slušného chování zjevně nespadají…

 

Tak takto vypadá nová radnice, vskutku levicová a začíná pěkně zčerstva obnovou cenzury.

 

TOP 09 Praha 12

Dotazy a připomínky můžete zasílat

na email: petr.prchal@centrum.cz

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme