U cyklostezky si můžete na hrací louce s dětmi i odpočinout

Tisková zpráva MČ Praha 12

Rádi bychom návštěvníky cyklostezky podél Vltavy upozornili, že pod modřanským jezem na pozemku mezi cyklostezkou vedoucí k Portu 62 a ulicí Vltavanů postupně vzniká hrací louka pro malé i velké s množstvím zajímavých prvků. 

„Tato plocha leží v zátopové oblasti, proto zde není možné vystavět klasické hřiště,“ vysvětlila místostarostka Ing. Hana Jandová a dodala: „Ve spolupráci mezi městskou částí Praha 12 a sdružením SASVA vznikl výjimečný projekt, který pomáhají realizovat přímo dobrovolníci z řad rodičů. Této kooperace si velmi vážíme a věříme, že pro návštěvníky nejen s dětmi bude toto místo příjemným zastavením.“ 

Aby louka byla veselá, jsou všechny prvky zdobeny keramickými mozaikami, které vyskládaly děti z Prahy 12. Realizace je teprve v začátcích, nicméně jsou zde již hotová dvě ohniště s posedovými prvky - berušky a motýlci, houpačky, opičí dráha pro nejmenší a twistr. Jsou osazeny i kůly na houpací sítě, dále tam je prostor pro míčové hry a badminton. V nejbližších dnech přibudou skákací panák, šachovnice a kuželky. Hrací louka by měla být oficiálně dokončena do konce září, kdy by měla být hotova i plocha pro kuličky a obří Člověče nezlob se. 

„V klubovně sdružení Sasva na Belárii si již teď je možné zapůjčit mnohé sportovní i rekreační vybavení pro vlastní akce. Doufáme, že hrací louka bude často využívána,“ vybídla k návštěvě Ing. Dana Třebická ze sdružení SASVA.  

Zdroj: www.praha12.cz, tisková zpráva ze dne 8.7.2014

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme