× Pohněme s tím. Společně!

Transparentnost a radnice Prahy 12

31. 7. 2014

Zástupci TOP 09 se stali členy Rady městské části Praha 12 v čele se starostou v dubnu roku 2012. Od té doby prošla radnice i její přístup k občanské společnosti razantní proměnou. Kromě stabilizace úřadu došlo i k otevírání radnice občanům. Dnes jsou zveřejňovány všechny smlouvy i objednávky a zakázky přes 50 tisíc. Každý se může přesvědčit, jak jsou peníze vynakládané. TOP 09 se snaží prosadit i rozklikávací rozpočet.

TOP 09 prosadila zveřejňování zvukových záznamů ze zastupitelstva a změnu jednacího řádu, která pevně stanovila dobu interpelací občanů na 17:00. Nikdo už nemusí nedůstojně čekat do pozdních hodin, kdy byl čas na vystoupení občanů.

Radnice se více otevřela občanům i prostřednictvím kulatých stolů. V roce 2013 vybrali obyvatelé Prahy 12 na základě této diskusní platformy radnice s občany hlavní problémy, které je pálí. Zejména jednalo o napojení na Pražský (dálniční) okruh a obchvat Komořan.

Mgr. Petr Prchal, starosta

Kontakt TOP 09 Praha 12: