TOP 09 na pietní akci k 66. výročí ukončení 2. světové války

Tisková zpráva TOP 09 Praha 12

3. 5. 2011

TOP 09 je politickou stranou, která nezapomíná na minulost a na poučení, jež z ní vyplývají pro současnost i budoucnost. To se týká zejména dob, kdy bylo potřeba bojovat o svobodu nás všech. Taková byla i léta naší okupace v období protektorátu.

Nesmíme zapomínat, že naší dnešní svobodu nám přineslo i to, že se vždy našlo dost lidí, kteří byli ochotní jít do boje za správnou věc. A věříme, že řada podobných je a bude mezi námi i v budoucnosti.

To byl jeden z důvodů, proč se regionální organizace TOP 09 Praha 12 účastnila pietní akce k výročí ukončení války.

V následující tiskové zprávě TOP 09, která byla při této příležitosti zveřejněna, nejsou zmíněni i další účastníci za Sokol, za spolky veteránů a organizace bojovníků proti fašismu atd., které bychom nechtěli opomenout. Podle informací kolegů ze zastupitelstva městské části Praha 12 za ODS nebyli letos přizváni zástupci PTP a Konfederace politických vězňů a za pozornost stojí jistě i někteří představitelé naší městské části z nejvyšších zastupitelských orgánů naší republiky.

 

 

Tisková zpráva TOP 09 Praha 12

Praha 12 si připomíná začátek Pražského povstání 4. května, protože odpor proti německým okupantům zde v roce 1945 vypukl již v tento den. I letos se tradičně konalo slavnostní setkání k výročí ukončení 2. světové války.

Věnce k pomníku „Bojovníkům za svobodu národa 1939 – 1945“ položili představitelé všech zastupitelských sborů – občané Prahy 12. Za Senát ČR senátor Tomáš Grulich (ODS), za Poslaneckou sněmovnu zástupce poslankyně Marty Semelové (KSČM), za zastupitelstvo hlavního města bývalý starosta Petr Hána (ODS), za radnici Prahy 12 starosta František Adámek (ČSSD).

Mezi řadou věnců nechyběl ani ten za TOP 09, který položil Mgr. Petr Prchal. Ve svém krátkém vystoupení připomenul, jak je důležité, že se vždy našli lidé, kteří byli ochotni jít bojovat za správnou věc, protože mír nikdy nebyl a není zadarmo. To bychom si měli uvědomovat i dnes, když se do bojů i daleko od nás vydávají naši vojáci.

TOP 09 je v Praze 12 vítězem komunálních voleb, ale přesto zůstala v opozici, když se radnice zmocnila menšinová koalice podporovaná KSČM. Proto nás zajímal smysl účasti na této vzpomínkové akci. P. Prchal nám k tomu řekl:Není důležité, jestli jsme v opozici či koalici, stejně jako dnes není rozhodující, zda bojovníci proti fašismu, které si dnes připomínáme, patřili k té či oné straně. Pro nás, jako představitele konzervativní a pravicové strany, je zásadní, abychom si všichni uvědomovali, že byli lidé, kteří byli ochotni obětovat vše, aby dosáhli svobody. To je cíl, za který stálo položit i život. A to platí stejně tehdy, jako dnes nebo v budoucnosti!

 

TOP 09 Praha 12

petr.prchal@centrum.cz

 

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme