Nesourodé spojenectví, jaké ovládlo radnici Prahy 12, má určitě nadbytek starostí s tím, aby se domluvilo mezi sebou, natož aby si nechalo nahlížet pod pokličku. Není proto náhodou, že právě svobodu informací ome­zili hned po nástupu na radnici.

Ještě nedávno někteří členové koalice volali po ote­vření radničních novin pro opozici i pro veřejnou dis­kusi. A hle, dlouholetý křik utichl! A přitom by určitě bylo dobré vědět o nehospodárném nakládání s finanč­ními prostředky, podivných metodách výběru dodava­telů, personálních šarádách, manipulacích v zájmu koalice nebo ostudném průběhu jednání zastupitelstva. Víte na-příklad, že organizace pro otevřenou veřejnou správu Otevřená společnost o. p. s. označila na svých webových stránkách jednání naší radnice slovy: „bez­precedentní lumpárna“?

To vše se ale nesmí občané dozvědět. A to v době, kdy se rozhoduje o investicích ve výši stovek milionů korun z peněz Prahy 12!

Mgr. Petr Prchal