Skandální vyjádření starostky Prahy 12 o "soudním boji"

Bořivoj Kůla reaguje na článek s citátem naší starostky

15. 2. 2015

Citát z deníku iDNES: "Je pěkné říct, uděláme přivaděč, ale vyvlastnění je citlivá věc, chybí nám základní informace, kolika lidí se to vlastně dotkne. Pokud se s těmi lidmi nebude jednat otevřeně, neudělají s nimi spravedlivý obchod, tak jsou ochotni bojovat soudně," řekla iDNES.cz starostka Prahy 12 Daniela Rázková.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/napojeni-komoran-n…/praha-zpravy.aspx…

K CITÁTU PANÍ STAROSTKY v tomto článku: Změna pro Prahu 12 dlouhodobě obchvatu Komořan nepřeje. Napojení Prahy 12 na R1 označuje paní starostka vemlouvavě „přivaděč“ - ten je to ale až v poslední řadě. Že by odvaděč od podstaty a účelu stavby. O které bourané domy se jedná, přeci můžeme zhruba vyčíst ze situačního nákresu (klikněte si prosím na tlačítko soubory pod úvodní fotografií této skupiny).

A NYNÍ K PODSTATĚ TÉTO MANIPULATIVNÍ DEZINFORMACE. Ke dnešku máme k dispozici projektovou dokumentaci na úrovni územního rozhodnutí. Ta není přirozeně nikterak detailní, a co se bude a nebude bourat lze vyčíst jen přibližně. Není tedy vůbec pravda, že „chybí základní informace" a pokud ano, tak právě radnice nás má informovat . Kdo jiný, že ANO. Totéž platí o "otevřeném jednání", je to paní starostka či vedení radnice, jež to mají v popisu práce ohledně přípravy staveb, že ANO.

NÁTLAKOVÉ SPEKULACE O "SOUDNÍM BOJI" z úst čelního představitele naší obce jsou zde skandální. Jak může nyní někdo vědět, že se s občany "neudělá spravedlivý obchod"? Vždyť sama starostka říká, že "nevíme, kolika lidí se to vlastně dotkne". A kdo jsou vlastně ti ONI, co "neudělají spravedlivý obchod"? A kdo že to "nebude s těmi lidmi jednat otevřeně" jako investor infrastruktury zde v Praze? No přeci Magistrát hlavního města Prahy vedený hnutím ANO. Cožpak paní starostka neví, kdo vyhrál volby na Praze 12 a kdo je její hlavní koaliční partner? Proč paní starostka na ANO takto plive?

A NYNÍ K PODSTATĚ PROBLÉMU paní starostky. Už to není o protestech a kritice, už to není tak jednoduché, jako když kolem sebe třeba investigativně tepal Radek John z televize. Nyní, v postavení vedoucího v obci se čeká nadhled, manažerské dovednosti, tolerance, odborné znalosti a dovednosti včetně sociální kompetence, to co jmenovanému investigativci asi chybělo, když ho udělali ministrem. Safraporte, že by se dějiny tak rychle opakovaly.

Ing. Bořivoj Kůla, MBA

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme