Rozpočet schválen. Díky novému vedení radnice

Starostou Prahy 12 se stal Mgr. Petr Prchal za TOP 09

28. 4. 2012
Již po třetí se v pátek jednalo o rozpočtu městské části, který je nezbytný pro chod a správu obce. Protože ani tentokrát se nedalo předvídat, zda se nebude opakovat nevypočitatelné jednání zástupkyně Ivany Kyliánové Matouškové zvolené za Věci veřejné a zda koalice získá v sále potřebných 18 hlasů z 35 zastupitelů, byl vznesen klubem TOP 09 návrh na odvolání starosty a některých zástupců starosty a radních.
Po odvolání starosty Františka Adámka (ČSSD), místostarostů Jany Knoblochové (VV), Jana Marhoula (ČSSD) a Marka Rejmana (Změna), stejně jako radních Ivany Kyliánové Matouškové (VV), Petra Serafína (ČSSD) a Jaroslava Dvořáka (ČSSD), skončila koalice ČSSD, Změny pro Prahu 12 a Věcí veřejných.

Bylo zvoleno nové vedení radnice na půdorysu TOP 09, ODS a Změny pro Prahu 12, přičemž koaliční strany mají po třech křeslech v radě. Novým starostou je Petr Prchal (TOP 09), místostarostové Eva Tylová (Změna), Hana Jandová (TOP 09), Jiří Fremr (ODS) a Zlatuše Rybářová (ODS). Uvolněnou radní byla zvolena Daniela Rázková (Změna), neuvolněnými členy rady byli potom zvoleni Miroslava Veselíková (TOP 09) a Petr Hána (ODS). Poslední deváté místo v radě zůstává dosud neobsazeno a na příštím zasedání zastupitelstva tedy proběhne nová volba, přičemž radním by měl být zástupce Změny pro Prahu 12. Nové vedení radnice pak schválilo také rozpočet na letošní rok.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme