Rozpočet na rok 2013 byl schválen

Rozpočet našel podporu napříč politickým spektrem s výjimkou ČSSD

28. 2. 2013

Praha 12 bude letos hospodařit s částkou 359,75 milionu korun, což je téměř o 83 milionů méně, než v loňském roce. Zastupitelé městské části schválili rozpočet předložený místostarostou Ing. Hanou Jandovou (TOP 09) na jednání 26. února.  

Největší plánovanou investicí Prahy 12 bude dokončení první etapy rekonstrukce modřanské vinice za 19 milionů korun. Zahrnuje především dokončení stavebních prací na samotném viničním domku. Součástí stavby je i vybudování repliky stodoly, kde bude umístěno sociální a technické zázemí viničního domku, a celková úprava spodní části areálu vinice - parkoviště, cesty, altánek, sadové úpravy. 

Méně peněz bude mít městská část především na investice do základní infrastruktury. Na tyto účely má v rozpočtu vyčleněno 76,6 milionu korun, což je o 69,7 milionu méně než v loňském roce. Za sedm milionů radnice plánuje opravit bývalou školní družinu v ulici K Dolům a přes 12 milionů je v rozpočtu vyhrazeno na opravy komunikací a pokračování výstavby kanalizace v Čechově čtvrti. Bezbariérové a sadové úpravy Sofijského náměstí si vyžádají 3,5 milionu korun. Stejnou částku vydáme na financování projektu rekreačního areálu mezi Základní školou Rakovského a Píšovickým lesem. Na stavbu za zhruba 40 milionů korun by mohla radnice získat dotaci z EU. Areál RAK by měl dopoledne sloužit školám, odpoledne pak veřejnosti. 

Rozpočet MČ Praha 12 na rok 2013 je ke stažení zde.

Zdroj:www.praha12.cz

Materiály z 21. zasedání Zastupitelstva městské části Praha 12 konaného dne 26.2.2013 - ke stažení zde...

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme