Parlamentní listy: Komunisté, líní medvědi přežraní kšeftíky, spolupracují s VV

Rudá Semelová kolaboruje s Věcmi veřejnými v Praze 12

18. 2. 2011

"Komunisti dnes připomínají zlenivělé medvědy v pražské zoo, přežrané z kšeftíků ve sněmovně, občas povinně pro publikum máchající prackou, ale zcela neškodné," píše Šídlo. "Kdyby je z té klece někdo vypustil na svobodu, zřejmě by se sami ochotně vrátili zpět, protože jiný život už si ani nedovedou představit. Jen občas se před ně někdo postaví a zvedne prst: To je ale strašná a krvelačná šelma!"

Podobně to udělali poslanci, když se opět rozhovořili o zrušení komunistické strany. "Stranu, kterou ve všech volbách volilo přes deset procent lidí a jejíž příznivci víc než na hrůzy 50. let vzpomínají na pofidérní jistoty normalizace, prostě zakázat nejde," myslí si komentátor.

Komunisté už stejně nic nezmohou. Maximálně vyplivnou trochu jedu

Je ale přeci jen zrovna tak neškodná jako ti pražští medvědi. "Vojtěch Filip dovedl za pět let předsedování svou tranu do stavu, kdy je nejslabší za posledních dvacet let. Nikdo ji k ničemu nepotřebuje, není o ní slyšet a jestli ještě někdy významněji posílí, mohou si za to demokraté zprava i zleva jen sami."

Jako máchnutí packou se dá přeložit i komunistický projev při projednávání zákonu o třetím odboji. A že to stálo za to. "Poslouchat Miroslava Grebeníčka nebo Martu Semelovou ve sněmovně je hygienicky obtížné," poznamenává Šídlo. "Výrok Vojtěcha Filipa, že ti, co pracovali v zájmu státu (rozuměj příslušníci StB), mají logicky a správně vyšší důchody než nepřátelé státu (disidenti), by měl každého slušného člověka odradit od toho, aby tomu dotyčnému kdy podal ruku."

Rudá Semelová kolaboruje s Věcmi veřejnými

Semelová, levicová až za hrob, ta, která mimochodem ve sněmovně prohlásila, že boj proti komunismu je vlastně terorismus, ale na Praze 12 čile spolupracuje s tak trochu pravicovými Věcmi veřejnými.

Podle slov předsedy tamější ODS, senátora Tomáše Grulicha, které citoval server fragmenty.cz, totiž vládnou na Praze 12 Věci Veřejné společně s ČSSD, Změnou pro Prahu 12 a s výraznou podporou komunistů.

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme