Je oficiální politikou Věcí Veřejných spolupráce s KSČM?

VV vládnou v Praze 12 s otevřenou podporou té KSČM, jejíž členkou je poslankyně a stalinistka Marta Semelová

14. 2. 2011

V kontextu projednávání Zákona o III. odboji vystoupila kromě syna krutého komunistického bachaře Grebeníčka i další poslankyně za KSČM Marta Semelová, jejíž vystoupení, v němž mj. prohlásila, že poslanci "naoko bojují proti terorismu, obsahem zákona ho ale legalizují", přerušovali přítomní hlasitým bušením do lavic. Podle ní koalici nejde o pravdu, ale o legalizaci terorismu. "Vy tuto pravdu účelově deformujete, politizujete a falšujete. Naoko bojujete proti terorismu, obsahem zákona ho legalizujete," prohlásila. Předčila tak dokonce demagogický projev Miroslava Grebeníčka, podle něhož je tato norma "politickou adorací teroristických aktů minulosti" a aktéři třetího odboje byli "často dobrodruzi na hranici dospělosti".

 

To, že komunisté a komunismus je nenapravitelný a neměnný, je známá pravda a nikoho rozumného jejich vystoupení proto nepřekvapila. Pomohla naopak otevřít oči těm naivkům, kteří si snad mysleli, že může někdy existovat "komunismus s lidskou tváří"a že současní komunisté jsou již jiní než Ti z dob studené války. Takže naopak bylo velmi dobré, že soudruzi odhalili své ledví a už snad si ani malé děcko nemyslí tento nesmysl. Projevy měly kromě hladkého schválení zákona o III. odboji i další kladný dopad: Vzhledem k výše uvedeným komunistickým projevům požádal místopředseda a poslanec hnutí Starostové a nezávislí Stanislav Polčák vicepremiéra a ministra vnitra Radka Johna (VV), aby vláda urychleně projednala a předložila Nejvyššímu správnímu soudu senátní návrh na pozastavení činnosti KSČM. Takže se chce přímo zvolat: "Kéž by vylo již dříve v PSP více takových Semelových!" A pokud ministr vnitra John vyslyší pana Polčáka, udělala tato soudružka poslankyně pro morální očistu naší vlasti velkou službu.

 

Co je ale smutné, že tato poslankyně patří kmenově do KSČM Prahy 12, kde dle slov předsedy ODS Praha 12 senátora Tomáše Grulicha vládnou Věci Veřejné společně s ČSSD a Změnou pro Prahu 12 s podporou právě těchto komunistů, přestože podepsaly Koaliční smlouvu s TOP 09 a ODS. Ano slyšíte dobře, VV vládnou v Praze 12 s podporou té KSČM, jejíž členkou je právě nechvalně známá poslankyně Marta Semelová.

 

Pan senátor Grulich proto požádal otevřeným dopisem (v příloze za článkem) předsedkyni klubu VV v Praze 12 Janu Knoblochovou naléhavě o vysvětlení této naprosto nepochopitelné situace. Žádá v něm o vysvětlení, proč Věci Veřejné nedodržely koaliční smlouvu, která je dosud platná, a zda spolupráce Věcí Veřejných s KSČM je oficiální politikou Věcí veřejných. Podotýká naprosto správně, že k politické kultuře patří serióznost, zodpovědnost a otevřenost a stěžuje si, že z kroků Jany Knoblochhové v komunální politice vyplývá, že ani jednou z uvedených vlastností ona ani její strana nedisponují. Doufám, že se odpovědi na tento dopis v brzké době dočká nejen pan senátor Grulich, ale i celá veřejnost.

Pan ministr John by měl tedy nejen vyslyšet přání pana poslance Polčáka, ale jako předseda VV udělat pořádek v pobočce jeho strany v Praze 12. Spolupráce členů jeho strany s lidmi, jako je Marta Semelová, rozhodně po jejím vystoupení jeho straně na důvěryhodnoti nepřidá.

 

 


 

 

Otevřený dopis předsedy ODS Praha 12 předsedkyni VV Praha 12

Jana Knoblochová

předsedkyně Věcí Veřejných v Praze 12

 

Vážená paní předsedkyně,

naléhavě Vás žádáme o vysvětlení naprosto nepochopitelné situace, která nastala v Praze 12 po komunálních volbách. V listopadu 2010 jsme jako předsedové příslušných místních organizací politických stran TOP 09, ODS a VV podepsali Koaliční smlouvu, která disponovala dostatečným počtem mandátů pro úspěšné vládnutí a naplňování společného programu, který je součástí této smlouvy. Vaše strana Věci Veřejné však dnes vládne společně s ČSSD a Změnou pro Prahu 12 s podporou KSČM.

Rádi bychom znali odpovědi na následující otázky:

1. Proč Věci Veřejné nedodržely výše zmíněnou koaliční smlouvu mezi TOP 09, ODS a VV, která je dosud platná.

2. Zda spolupráce Věcí Veřejných s KSČM je oficiální politikou Vaší strany.

 

Vážená paní předsedkyně k politické kultuře patří serióznost, zodpovědnost a otevřenost. Bohužel z Vašich politických kroků v komunální politice vyplývá, že ani jednou z uvedených vlastností Vy ani Vaše strana nedisponuje. Doufám, že se odpovědi na tento dopis v brzké době dočkám.

 

S pozdravem

 

Tomáš Grulich

předseda ODS v Praze 12

grulicht@senat.cz

tel: 724770344

Ivana Haslingerová, 14. 2. 2011, www.blog.idnes.cz

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme