Jančíkovi lidé se přesouvají do Prahy 12

Protiruderadnici.cz: ...co se občan Prahy 12 jinak nedozví

12. 10. 2011

V posledních dnech se v tisku zase objevily články o činnosti bývalého starosty Prahy 5 Milana Jančíka, který prý, mimo jiné, nevýhodně pronajal pozemky v Motole firmě EkoMotol CZ pro skládku stavební suti. Řada lidí v tom - jistě právem - cítí nějakou kulišárnu, která však zůstane s největší pravděpodobností nepotrestána, protože všechny smlouvy byly podepsány v souladu se zákonem.

Tak to alespoň Právu tvrdil jednatel společnosti EkoMotol CZ Jindřich Frýdl. Pohybovat se pěkně na hraně zákona, to bývalý představitel Prahy 5 dokonale ovládal. Je to sice nemravné, nicméně ne nezákonné. Umí v tom hold chlapec chodit. To byl také hlavní důvod, proč byl Jančík i uvnitř ODS kritizován a nakonec donucen z politiky odejít.


Co má ale Jančík společného s Prahou 12 a její rudou radnicí?


Domníváte se snad, že Milan Jančík vše zvládal sám a neopíral se o dobře vybraný úřednický aparát? To si může myslet jen naiva. A teď ta Praha 12. Úřad této městské části opustilo, spíše bylo nuceno opustit, mnoho schopných úředníků. A nyní se nejvyššími úředníky modřanské radnice stali bývalí zaměstnanci úřadu Prahy 5, např. nová tajemnice nebo nový vedoucí kanceláře starosty Prahy 12.

To je suché konstatování. Závěr ať si vyvodí každý sám.

Protiruderadnici.cz: ...co se občan Prahy 12 jinak nedozví

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme