Jak to vidím já

Reakce na článek starosty Adámka

8. 3. 2012

Jako členka Zastupitelstva hl.m. Prahy jsem se zúčastnila projednávání a schvalování rozpočtu hlavního města na rok 2012. Také pan starosta Adámek je členem Zastupitelstva hl.m. Prahy. Zdá se však, že pan starosta má poněkud pokřivené představy o tom, jaké je poslání zastupitele Hlavního města Prahy, totiž že člověk zvolený do Zastupitelstva hl.m. Prahy v něm není proto, aby prosazoval zájmy „ své“ městské části, ale aby se staral a hájil zájmy města, tj. celého města, v jeho celistvosti a komplexnosti. Musím tedy poznamenat také to, že jsem tudíž nebyla zvolena za Prahu 12, ale proto, abych se starala o zájmy všech Pražanů.

V Praze je ještě minimálně 13 tisíc obyvatel, kteří dosud nemohou využívat připojení na veřejnou kanalizaci. V návaznosti na hospodaření předchozích vládnoucích garnitur města má Praha pouze omezenou výši financí na investice typu výstavba kanalizací, nových komunikací apod. Proto byly do investic v rozpočtu města na rok 2012 zařazeny stavby, které už jsou připravené v tomto roce pro zahájení nebo pokračování stavby, tedy mají stavební povolení, případně vybraného zhotovitele stavby, a nebo jsou již rozestavěné. To však není případ vedení stoky A2 do Cholupic, kde se vše zdrželo, mimo jiné, kvůli nesouhlasu soukromého vlastníka pozemku ani komunikace nová Komořanská, jejíž výstavbě bránili členové občanského sdružení, z nichž někteří jsou v současné době v koalici na radnici za Změnu pro Prahu 12.

Poslední moje připomínka se vztahuje k mému hlasování o rozpočtu města. Musím konstatovat, že pan starosta Adámek, vyjádřím–li se mírně, se plete, když ve svém článku Fraška nebo tragédie (titulní strana Novin Prahy 12, 03/12) uvádí, že jsem jeho návrhy zamítla, protože jsem se při hlasování o nich,u vědomí všeho, co jsem napsala výše,zdržela.

 

JUDr. Helena Chudomelová, radní hl.m. Prahy pro školství í, sport a volný čas

Přílohy
PDF Hlasování 13. ZHMP - dle klubů a zastupitelů.pdf (257.8 kB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme